Поліція викрила учасників злочинної організації, які заволоділи коштами аграріїв майже на 30 млн гривень

Поліція викрила учасників злочинної організації, які заволоділи коштами аграріїв майже на 30 млн гривень

Представляючись керівниками різних комерційних структур, ділки пропонували до продажу зернові та олійні культури. До пастки шахраїв потрапили аграрні компанії з Хмельницької та Черкаської областей. Учасникам злочинної організації може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це КВ стало відомо з повідомлення Нацполіції.

За даними правоохоронців, організував діяльність злочинної організації 53-річний житель Дніпра. Залучив до її функціонування знайомих та службовців одного з міжрегіональних управлінь податкової служби.

“Представляючись керівниками різних комерційних структур, ділки пропонували до продажу зернові та олійні культури. Компанії надсилали на заздалегідь створений фігурантами банківський рахунок кошти, але товар так і не отримували”, – йдеться у повідомленні.

Отримані гроші знімалися готівкою та перераховувались на інший рахунок, який також був відкритий за підробленими документами. Надалі кошти розподілялись між усіма учасниками залежно від ролей та участі. Деякі зі зловмисників легалізували кошти шляхом придбання елітних авто.

В ході слідства правоохоронці встановили причетність фігурантів до заволодіння коштами агрокомпаній з Хмельницької та Черкаської областей на суму майже 30 млн грн.

Поліцейські, співробітники ДБР та Офісу Генерального прокурора затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу 5 учасників злочинної організації шахраїв. Загалом 12 фігурантів отримали підозри. Дев’ятьом інкримінують вчинення злочинів, передбачених:

•⁠ ⁠ч. 4 ст. 190 (шахрайство);

•⁠ ⁠ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом);

•⁠ ⁠ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);

•⁠ ⁠ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Дії трьох працівників податкової служби кваліфіковані ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

За скоєне підозрюваним може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Читайте: Шахраї-аграрії: поліція Києва викрила масштабну схему

Фото: Нацполіції

КиївВлада

Геннадій Олійников

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Banner
QlU7mDx4