Президент Зеленський про мобілізацію: Зараз 500 тисяч новобранців ЗСУ не потребують

Президент Зеленський про мобілізацію: Зараз 500 тисяч новобранців ЗСУ не потребують

Президент України, Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський заявив, що станом на зараз (квітень 2024 року) кількості у півмільйона новобранців Збройні Сили України не потребують. Раніше подібний меседж пролунав з вуст Головнокомандувача Олександра Сирського.

Про це KВ дізналася зі слів Володимира Зеленського на пресконференції з президентом Фінляндії в Києві (Президента цитує “Інтерфакс-Україна”).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Відповідаючи на запитання журналістів про те, яку кількість новобранців буде мобілізовано в українську армію цього року, глава держави також зазначив, що “півмільйона нам не потрібно”.

“Що стосується окремої кількості людей, які будуть мобілізовані, не можу сказати… Пів мільйона нам не потрібно”, – сказав Зеленський.

Водночас Зеленський заявив, що росія на 1 червня готує додаткову мобілізацію 300 тисяч своїх військовослужбовців: “Можу сказати, що на 1 червня Росія готує мобілізацію 300 тисяч додаткових військових”.

Як інформувала KВ, Президент Зеленський напередодні підписав торік ухвалений Верховною Радою законопроект, що знижує граничний вік перебування громадян на військовому обліку призовників – із 27 до 25-річного віку. Це означає, що тепер у військо під час мобілізації зможуть забирати чоловіків від 25 років. Також Зеленський підписав цьогоріч прийнятий Радою законопроект, який передбачає, що чоловіки, які раніше були визнані обмежено придатними до військової служби, повинні будуть пройти повторний медичний огляд. За новими правилами будуть тільки два статуси: “придатний” і “непридатний” до військової служби. 

Читайте: Сирський про мобілізацію: 500 тисяч новобранців ЗСУ не потребують

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
12:00 Керівництво України декларує рішучий рух на шляху членства в Євросоюзі. У зв’язку з цим, Міністерству захисту довкілля і природних ресурсів України треба вже…
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Banner
QlU7mDx4