У Білій Церкві хочуть змінити правила використання електросамокатів

У Білій Церкві хочуть змінити правила використання електросамокатів

У Білій Церкві хочуть унормувати правила пересування на самокатах по місту. Зокрема обмежити проїзд та паркування на територіях деяких районів, вулиць та місць, а також встановити мінімальний вік для їх використання.  

Про це КВ дізналася за результатами публічних обговорень проєкту рішення, про що повідомляє офіційний сайт міськради Білої Церкви. 

“Метою прийняття даного рішення є забезпечення безпеки дорожнього руху та культури використання легких електричних транспортних засобів. Виконання правил дасть змогу підвищити безпеку та комфорт всіх учасників дорожнього руху, сприятиме розвитку транспортної інраструктури” – йдеться у повідомленні.

Зокрема у проєкті рішення зазначається, що правила користування легкими електричними транспортними засобами на території Білоцерківської міської територіальної громади передбачають заборону проїзду у таких місцях:  Парк Слави, частини доріг по периметру Підприємства об’єднання громадян Білоцерківське учбово-виробниче підприємство Українського товариства сліпих по вул. Інтендантська, вул .Івана Кожедуба, вул. Петра Калнишевського, вул. Куценка, від перехрестя вул. Куценка з вул. Л.Павліченко до буд.14 вул. Л.Павліченко. 

Також паркування електросамокатів має проводитися у відповідних місцях: вздовж тротуару таким чином, щоб легкі електричні транспортні засоби не створювали перешкоди, а саме виключно на одній із дозволених зон, зазначених зеленим кольором, у мобільному додатку сервісу прокату. А заборона діятиме на такі місця, як зупинки громадського транспорту, перед входом/виходом до житлових та нежитлових будівель, споруди та на зупинки громадського транспорту, перед або поблизу аварійних виходів і зон виїзду пожежної охорони, швидкої допомоги та інших екстрених служб.

Заступник міського голови зазначив, що відповідно до Закону України №2956 від 24.02.2023 «Про деякі питання використання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, та внесення змін до деяких законів України щодо подолання паливної залежності і розвитку електрозарядної інфраструктури та електричних транспортних засобів». Це передбачає також заборону пересування ними тротуарами та велосипедними доріжками.

Нові правила стосуватимуться також віку водіїв, використання електросамокатів дозволяється з 16-річного, виключно на велосмугах за умови дотримання безпечного швидкісного режиму. Особи, що не досягли 16-ти років можуть використовувати легкі електричні транспортні засоби тільки під наглядом дорослих, за умови дотримання безпечного швидкісного режиму. 

Нагадаємо, у 2022 році Деснянська РДА ухвалила рішення надати електросамокати інспекторам з благоустрою задля збільшення можливостей працівників

Читайте: В білоцерківському парку ім. Шевченка хочуть зробити пішохідну доріжку за майже 1,92 млн

Фото: офіційний сайт Білоцерківської Міської Ради 

КиївВлада

Марія Букрєєва

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Banner
QlU7mDx4