У Києві викрили проросійську інтернет-агітаторку, “орієнтовану” на жителів ЄС (фото)

У Києві викрили проросійську інтернет-агітаторку, “орієнтовану” на жителів ЄС (фото)

Кіберфахівці Служби безпеки України (СБУ) викрила чергову адміністраторку пропагандистських інтернет-акаунтів. Жінка розповідала в соцмережах про утиски російськомовних громадян на території нашої держави. Акаунт, створений для Євросоюзу, використовувався для дискредитації влади та викривлення історичних фактів про Україну. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Служби безпеки України (СБУ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Фейкові антиукраїнські матеріали у соціальній мережі Фейсбук розповсюджувала відрахована за невиконання навчального плану аспірантка одного з інститутів НАН України”, – йдеться в повідомленні. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що пропагандистка виїхала з Маріуполя та оселилася у столиці після перебування у одній з європейських країн. Після повномасштабного вторгнення вона у статусі біженки проживала там кілька місяців. 

Жінка створила та адмініструвала кілька анонімних інформаційних ресурсів в соціальній мережі та розповідала про утиски російськомовних громадян в нашій країні.

“Один з віртуальних акаунтів був спеціально створений для користувачів з Євросоюзу. Цей ресурс використовувався для дискредитації вищих органів державної влади та викривлення історичних фактів про Україну. Проведена фахівцями лінгвістична експертиза підтвердила, що дописи та коментарі інтернет-агітаторки виправдовують збройну агресію росії”, – повідомили в спецслужбі.

У Дарницькому районі, за місцем проживання пропагандистки, було проведено обшук. Вилучено “електронні носії інформації, з яких зловмисниця здійснювала свою антиукраїнську діяльність”.

Жінці оголосили про підозру за ч. 2, 3 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ в України, глорифікація її учасників, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. До суду скеровано клопотання про обрання їй міри запобіжного заходу.


Нагадаємо, у столиці правоохоронці повідомили про підозру за фактом виправдовування дій окупантів 46-річній громадянці України. Уродженка Донецької області у соцмережах поширювала російські наративи та підтримувала дії окупантів.

Читайте: Мешканку столиці засуджено до 8 років позбавлення волі за співпрацю з фсб рф

Фото: СБУ

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4