У Києві цієї осені відкриється відреставрований історичний готель “Сіті-готель”, – “Інтергал Буд”

У Києві цієї осені відкриється відреставрований історичний готель “Сіті-готель”, – “Інтергал Буд”

Будівельна компанія «Інтергал-Буд» восени 2024 року завершує роботи з реставрації історичної будівлі на бульварі Шевченка, 4 у Києві, де раніше був розташований готель “Санкт-Петербург”. Новий заклад у цій будівлі матиме назву “Сіті-готель” і має 120 номерів, деякі з яких переобладнано у двокімнатні квартири з мінікухнями.  

Про це, як дізналася КВ, розповіла комерційна директорка “Інтергал-Буд” Анна Лаєвська в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Готель плануємо відкрити восени, ми вже маємо партнера-оператора, “Сіті-готель”.

Ми зараз в ударному режимі доробляємо чистове оздоблення, укриття, ремонт конференц-залу, другого ресторану та кафе, закуповуємо обладнання кухні, спортзалу, пралень, усіх технічних приміщень”, – розповіла Лаєвська.

За словами Лаєвської, у готелі передбачено 120 номерів, частина з них буде переобладнана у двокімнатні апартаменти з мінікухнями у кожному номері. 

“Попередньо наші партнери вже мають домовленості з майбутніми мешканцями, є навіть перспектива довгострокових контрактів з оренди. Ми планували, що готель матиме назву Grand Boulevard, але партнери бачать трохи по-іншому. Поки що робоча назва “Сіті-готель”, але, можливо, буде додаткова приставка з локації”, – додала вона. 

І зауважила, що компанія інвестувала у реставрацію та обладнання готелю в районі 3 тис. доларів за кв. м, з урахуванням вартості землі, ведення проєкту, меблювання готелю – 5-5 тис. доларів за кв.м. При цьому прогнозований термін окупності 18 років за умови активної роботи. 

“Для стабільних економік Європи-Америки – це абсолютно нормальний термін окупності таких проєктів, однак для нас, звичайно, з прицілом на решту сегментів нашого бізнесу, це не класний показник. Але наші акціонери поставили за мету привести цю пам’ятку архітектури до ладу. Загалом у нашому портфелі вже є низка історичних об’єктів, у майбутньому ми хотіли у цьому сегменті попрацювати. У Львові ми упорядкували історичну будівлю 1912-1913 років, зробили БЦ “Банк Бізнесу”. У Києві у проєкті на Десятинному провулку є елемент музеєфікації, спільно з архітекторами робили розкопки, історична частина фундаментів накрита склом. І звичайно готель, який готується до відкриття, пам’ятка архітектури, під час реставрації якої ми упорядкували всі елементи, відновлювали сходи, ліпнину, всі деталі. Проте за нинішніх умов вибір проєктів це питання пріоритетів, а не бажань”, – резюмувала вона. 

Нагадаємо, що у лютому 2022 року компанія завершувала реставрацію історичної будівлі на бульварі Тараса Шевченка. Історичний готель «Санкт-Петербург» планували перезапустити під новою назвою Grand Boulevard. 

Читайте:  Вакантність офісної нерухомості в Києві складає 30-35%, – експерт

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Інна Міхно

Рекомендуємо до перегляду
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
09:00 Столична міськрада затвердила цільову програму “Охорона та збереження культурної спадщини”, яка розрахована на період 2025–2027 років. На її реалізацію планується витратити 1,17 млрд…
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
15:00 Київрада вчергове внесла зміни до бюджету міста-2024, а також відкоригувала Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР) у розрізі видатків на 2024 рік. Таким…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
09:00 В серпні поточного року Коцюбинське назамовляло товарів, послуг та робіт сумарно на 3,87 млн гривень. Більше 60% цих коштів “розійшлося” на підготовку до…
Banner
QlU7mDx4