Якість води у річках Сейм і Десна: покращення на Чернігівщині, погіршення на Сумщині

Якість води у річках Сейм і Десна: покращення на Чернігівщині, погіршення на Сумщині

За даними Держекоінспекції, 17 вересня якість води у річці Десна на Київщині відповідає нормам, тоді як на річці Сейм у Сумській області спостерігається погіршення. У деяких пунктах водозабору зафіксовані перевищення хімічних показників, але ризику для водозабору немає.

Про це КВ дізналася із повідомлення Державної екологічної інспекції України.

“У пункті водозабору міста Бровари фіксується покращення по хімічному споживанню кисню, воно знизилося з 33,2 до 27,12 міліграм на дециметр кубічний, при нормі 30 міліграм на дециметр кубічний. У пункті водозабору міста Київ спостерігається незначне погіршення за вмістом хімічного споживання кисню, який зріс до 39 міліграм на дециметр кубічний при нормі 30 міліграм на дециметр кубічний. Ризиків для здійснення водозабору немає”, – заявили у Держекоінспекції.

Як зазначається, забруднення, яке рухається руслом Десни, менш концентроване, ніж було на початку у річці Сейм та у точках відбору води річки Сейм на Чернігівщині. спостерігається його розбавлення.

Також, перевищень за вмістом пестицидів, поліароматичних вуглеводнів, летких органічних сполук, важких металів не виявлено. Загибелі риби не виявлено, фіксується потемніння води. По азоту амонійному, нітритах та хлоридах перевищень не зафіксовано.

“Щодо річки Сейм, на Сумщині спостерігається подальше погіршення якості води у верхніх пунктах моніторингу на ділянці до с. Мутин. Усі органи влади, залучені до локалізації забруднення, з’ясовують причини ймовірного повторного органічного забруднення”, – розповіли у пресслужбі.

Крім того, на Чернігівщині відбувається покращення якості води р. Сейм. По азоту загальному, залізу загальному, нітритах, фосфатах та хлоридах перевищень не зафіксовано. Результати вимірювань проб води р. Десна на Чернігівщині свідчать, що якість води річки Десна також покращилась у всіх пунктах. 

У Держекоінспекції наголосили, що за результатами вимірювань пріоритетних забруднюючих речовин проб води річок Сейм та Десна у Чернігівській області, перевищень екологічних нормативів якості за вмістом пестицидів, летких органічних сполук, а також важких металів не виявлено.

Читайте: За добу забруднена вода пройшла Десною орієнтовно 30 км – Міндовкілля

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Banner
QlU7mDx4