Єврокомісія має “зимовий план” для енергостійкості України, – Урсула фон дер Ляєн

Єврокомісія має "зимовий план" для енергостійкості України, - Урсула фон дер Ляєн

Європейська Комісія (ЄК) працює над забезпеченням постійного потоку енергії в Україну, незважаючи на атаки Росії на велику інфраструктуру, заявила президентки Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Києва.

Про це КВ дізналася зі спільної пресконференції Президента України Володимира Зеленського та президентки ЄК, яку цитує “Інтерфакс-Україна”.

“Ми працюємо над тим, щоб забезпечити стабільний потік енергії через Україну, незважаючи на атаки Росії на велику інфраструктуру. І просто зараз ми відправляємо мобільні газові турбіни та сонячні батареї. І ми говорили про фізичний захист електростанцій, який так потрібен”, – сказала Урсула фон дер Ляєн на пресконференції.

За її словами, Єврокомісія розробила “зимовий план” для України, який президентка ЄК презентувала в Брюсселі 19 вересня 2024 року разом із Фатіхом Біро, директором Міжнародного енергетичного агентства.

План комісії будується навколо трьох пріоритетів:

  • ремонт. ЄК допоможемо усунути збитки, завдані російськими ударами, прагнутиме відновити 2,5 гігават потужності цієї зими. 
  • Продовження підключення України до європейської електромережі так, щоб експортувати в Україну 2 гігавати електроенергії. 
  • Стабілізація.

“Європейський Союз тут, щоб допомогти вам у цій складній ситуації, щоб підтримувати світло ввімкненим, щоб зігріти ваших людей, оскільки зима вже не за горами, і щоб підтримувати вашу економіку, оскільки ви боретеся за своє виживання”, – сказала очільниця виконавчої влади об’єднаної Європи.

Читайте: До Києва прибула голова Єврокомісії

Фото: УНІАН

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
15:00 Київрада вчергове внесла зміни до бюджету міста-2024, а також відкоригувала Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР) у розрізі видатків на 2024 рік. Таким…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
09:00 В серпні поточного року Коцюбинське назамовляло товарів, послуг та робіт сумарно на 3,87 млн гривень. Більше 60% цих коштів “розійшлося” на підготовку до…
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Banner
QlU7mDx4