Українське “Sho” разом з Карпою та “Титановим Джексоном”

Українське “Sho” разом з Карпою та “Титановим Джексоном”

Відомий київський фуд-блогер Інна Гордієнко відвідала культову ресторацію “Sho” у чудовій компанії та скуштувала нереально смачну українську кухню. Що замовляти в ресторані та чи варто замовляти тут столик – в репортажі для читачів КиевVласти.

Розповідаючи про різні національні кухні світу, було б дуже дивно обійти стороною українську. Тому цього разу я відправилася смакувати національні страви до нового ресторану української кухні з інтригуючою назвою “Sho”.

Вечеря видалася вдвічі смачнішою та приємнішою, бо відбулася вона в компанії зіркового подружжя – співачки Наталки Карпи та Євгена Терехова (бійця АТО “Титанового Джексона”).

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Sho” вражає з першого погляду, щойно ви переступаєте поріг ресторації – сучасна мазанка з височенними стелями прикрашена усюди квітами бамбуку, з люстрами-коконами неймовірних розмірів, перегородками, столами, та барними стійками з масиву дерева.

Українське “Sho” разом з Карпою та “Титановим Джексоном”

На вході зустрічають чарівні дівчата у вишуканих сукнях-вишиванках, які проводять вас до заброньованого столика.

Українське “Sho” разом з Карпою та “Титановим Джексоном”

Обов’язково замовляйте столик наперед – ресторан вщент заповнений людьми навіть у робочі дні тижня. Поки йдемо сходами наверх, розпитую дівчат про бездоганний інтер’єр закладу.

– Ці люстри привезені з Африки, це ручне ліплення,  а столи із Закарпаття, це амбарне дерево, якому близько 500 років, – розповідає Анастасія.

Українське “Sho” разом з Карпою та “Титановим Джексоном”

Анастасія продовжує показувати зали ресторану: чотири основних, в одному з яких проходять майстер-класи (наприклад, найближчий з ліплення вареників), величезна барна кімната (де мені зварили чудову каву на піску) та центральну залу, де знаходиться відкрита частина кухні.

– А тут у нас також печуть свіжий хліб, який ми подаємо гостям, – показує Анастасія, коли ми проходимо вздовж стійки подачі страв.

Українське “Sho” разом з Карпою та “Титановим Джексоном”

– Неймовірно красивий у вас заклад, сподіваюсь страви будуть не менш вражаючими, – відповідаю я.

Поки очікую на друзів, офіціант приносить меню і пропонує розпочати вечерю з наливок власного виробництва.

Замовляю абрикос на ромі (60 гривень) і вивчаю пропозиції шеф-кухара ресторану. Різноманітність страв: від звичайної котлети по-київськи та вінегрету – до борщу з бичачих хвостів та рибних котлет з осетрини. Окрім основних страв, закусок та салатів, є страви, приготовлені на відкритому вогні, вареники, пиріжки, пельмені та млинці (гречані, класичні, кокосові) з начинками на будь-який смак.

– Привіт! Раді тебе бачити, і дякуємо за вибір ресторану, – вітають мене Наталка і Джексон.

– Рада, що вам вже подобається! Я тут поки вас чекала, вивчала меню і спостерігала за стравами, які виносять офіціанти, думаю, буде дуже смачно, – зауважую у відповідь.

Наталка замовляє теж наливочку. Їй пропонують спробувати малину з трояндою на джині. Євген дуже голодний і просить одразу якийсь супчик і свою улюблену ікру з баклажанів (80 гривень).

Українське “Sho” разом з Карпою та “Титановим Джексоном”

Ми з Наталкою визначаємось. Я вагаюсь між голубцями (90 гривень), які просто обожнюю, і телячими щічками з перловкою (160 гривень).

– Я, мабуть, буду салатик із дрібно нарізаної зелені з ферми (110 гривень) і вареники з сиром і зеленню (90 гривень), – визначається Наталка, яка постійно стежить за своєю фігурою і дотримується здорового харчування.

– Українська кухня мабуть твоя улюблена?, – запитую Наталку, бо дівчина зі Львова не може не надавати перевагу всьому українському.

– Не повіриш, але я дуже люблю італійську кухню, тому для мене вони обидві улюблені, – відповідає Карпа.

– А що саме любиш з італійської?, – не вгамовуюсь я.

– Найбільше – пасту з морепродуктами і салат капрезе, – посміхається Наталка.

Євген замовляє грибну юшку (190 гривень) і голубці. Тому я обираю щічки з вінегертом до них (90 гривень).

Українське “Sho” разом з Карпою та “Титановим Джексоном”

За стіл поруч вмощується велика компанія іноземців. Загалом іноземців тут дуже багато.

Доки готують наші страви, Наталка йде знімати відео для сторіз – її також вразив ресторан.

– Жень, ти, як і дружина, прихильник італійської кухні?, – запитую у “Титанового Джексона”.

– Ні, я от якраз люблю виключно українську, – підкреслює він. – Я звик до неї з дитинства,  бо мама смачно готувала.

– Наталочко, а чого саме вареники?, – цікавлюся я.

– В моєму роду також всі смачно готують. І мама і бабуся, яка в свої 92 роки просто розкішна господиня. Смак їхніх вареників я також пам’ятаю з дитинства. Тому, не втрачаю можливості куштувати вареники, коли приходжу до українського ресторану, – зауважує Наталка.

Українське “Sho” разом з Карпою та “Титановим Джексоном”

– А для Жені вареники готуєш?

– Так, звичайно! Але для чоловіка готую солодкі вареники, бо так в нашій сім’ї склалося, що я люблю вареники солоні з сиром, а чоловік – з творогом, але солодким, – підкреслює Наталочка.

– Загалом, ти любиш готувати?

– Звичайно люблю, але на завжди на це вистачає часу, – каже співачка. – Люблю варити борщ – червоний і зелений, запікати рибу, ліпити вареники і навіть пекти сирник. В мене зберігаються родинні переписи і по них дуже смачно виходять всі страви.

Наші страви вже на столі, починаємо дегустувати. Євген каже, що юшка з грибами відмінна – саме така, яку він любить їсти на Закарпатті.

Українське “Sho” разом з Карпою та “Титановим Джексоном”

Наталка насолоджується своїм салатиком, каже, що смакує знову ж таки як в дитинстві.

– Просто в цьому салатику є стручковий горох, а я маленькою дуже любила рвати його в своєму городі, колі він тільки з’являвся і їсти його прямо на ходу, – пояснює вона.

– Я прекрасно тебе розумію. У нас у всіх дуже багато улюблених смаків зароджується ще в тому віці. Я ось теж пам’ятаю як смакували огірочки з домашнього городу, в мене просто зараз перед носом стоїть той запах. Зараз таких майже ніде не купиш, – жаліюся я.

Українське “Sho” разом з Карпою та “Титановим Джексоном”

– До речі, щодо салатиків, я дуже люблю експериментувати з ними – мені подобається придумувати цікаві інгредієнти та приправи до них, – зауважує Наталка.

Основні страви теж бездоганні. Цікаво, що деякі з них подають з такими гарнірами, які я ніде майже не зустрічала – перловка, зелена гречка, гречана каша з потрохами.

Українське “Sho” разом з Карпою та “Титановим Джексоном”

– Як твої вареники? Такі як у бабусі? – запитую я.

– Ой, навіть не можу відповідати, бо дуже хочеться їх їсти, – жартує вона.

Наталочка звертає нашу увагу на посуд – він тут дизайнерський. На пласких тарілках – вручну нанесена назва закладу. Піали під соуси та сметану зроблені у формі напівшкарлупок яєць. Ємкості для цукру і солі – у вигляді морських камінчиків.

Українське “Sho” разом з Карпою та “Титановим Джексоном”

Я підхожу до стійки кухні – глянути за лаштунки. І знайомлюся з адміністратором закладу Володимиром Омаровим. Він запитується, чи все сподобалося і пропонує пригостити нас морозивом, яке у закладі виготовляється власноруч.

Українське “Sho” разом з Карпою та “Титановим Джексоном”

– Ми захоплені інтер’єром вашого ресторану – хата-мазанка, але з сучасним довершеним дизайном, – не стримуюсь в копліментах.

– Так, ми позиціонуємо себе, як Україна через 50 років, де етнічна українська культура буде переплітатися з мультинаціональною культурою, – пояснює Володимир. – Дизайн розробляла дизайнерка з міжнародним ім’ям – Наталія Бєлоногова.

– А хто шив одяг для персоналу? Він також особливий і дуже доречний до закладу, – запитується Наталка.

– Це теж відома і дуже талановита дизайнерка Вікторія Кім, – відповідає Володимир.

Нам подають морозиво – божественне. Володимир пропонує спробувати ще десерти власного приготування. Каже, що вони неймовірні.

Українське “Sho” разом з Карпою та “Титановим Джексоном”

Медовик та “Київський торт”, що подають гостям за сусідніми столиками, виглядають апетитно, але наші шлунки вже заповнені під зав`язку.

– Мені здається, вечеря вийшла на славу! – резюмує Наталка. – Я дуже задоволена, твій вибір був просто в десяточку!

Українське “Sho” разом з Карпою та “Титановим Джексоном”

Ми розходимося з відчуттям повного задоволення і плануємо з Наталкою наступного разу повечеряти в смачній італійській ресторації.

А я планую новий похід до закладу, кухня якого вам точно знайома, але чи настільки, щоб ви хотіли її спробувати?! Думаю, мій огляд вас однозначно підштовхне до того, щоб піти і спробувати.

Щоб не прогавити, читайте мою сторінку у Фейсбуці Смакуй з Інна Гордієнко.

Читайте: В помаранчевому та з оселедцем: як в “Амстер Дамстер” святкували День Короля (фото, відео)

Фото та відео автора

KиевVласть

Автор:
Інна Гордієнко
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у листопаді 2024-го витрачала Баришівка
Справи насущні: скільки та на що у листопаді 2024-го витрачала Баришівка
09:00 В листопаді бюджетні замовники селища Баришівка на Броварщині уклали договорів на кругленьку суму – понад 26 млн гривень. Найбільше грошей спрямували на облаштування…
Бюджет Києва-2025: на що чиновники планують витратити 90 млрд гривень
Бюджет Києва-2025: на що чиновники планують витратити 90 млрд гривень
09:00 Столична влада ухвалила бюджет Києва на 2025 рік та внесла зміни до Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР) в частині видатків на наступний…
Що отримали кияни за понад тридцять років будівництва Подільського мостового переходу
Що отримали кияни за понад тридцять років будівництва Подільського мостового переходу
09:00 Перший день зими в столиці ознаменувався запуском руху легкових авто одним з найвідоміших довгобудів столиці – Подільським мостовим переходом, який зʼєднав Поділ та…
Banner
QlU7mDx4