о українця або іноземця запитати про найвідомішу українську страву, то частіше за все почуємо “борщ”. Багато країн мають страви, які внесені до культурної спадщини людства ЮНЕСКО, як то вірменський лаваш, грецький салат, неаполітанська піца або грузинське вино.
Україна має 7 найменувань пам’яток: від Софіївського собору до дерев’яних церков на Заході країни. Ще 16 найменувань значаться кандидатами на включення, частина з яких знаходиться в Криму. Усі ці об’єкти потрапили до списку за культурними або природними критеріями. Чим більше країна має пам’яток, занесених до списку ЮНЕСКО, тим більший у неї потенціал для розвитку туризму. Існує й гастрономічний туризм, який набирає поширення в світі. Наша країна стоїть осторонь цього тренду, але колись потрібно починати. Тому Уряду потрібно ухвалювати рішення про подання до ЮНЕСКО цієї страви як культурного надбання людства. В Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури розгляд питання займає 1,5 роки. Сподіваюсь, що Міністерству кул