На підступах до Бучі тривають бої, – мер громади Федорук

На підступах до Бучі тривають бої, - мер громади Федорук

Мер Бучі Анатолій Федорук повідомив, що на території громади тривають вуличні бої у самому місті.  Загалом бої тривають між Бучею і Ворзелем, а також зі сторони Гостомеля. 

Про це, як стало відомо KV розповів голова Бучанської міської ради Анатолій Федорук в об’єднаному ефірі українських телеканалів.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Буча – українське місто. Тривають бої на підступах. Ворог на деяких напрямках прорвався, тривають вуличні бої. Збройні Сили України чинять гідний опір. Виштовхують фактично ворога за межі міста, у відкрите поле, щоб його там знищити”, – говорить Федорук.

За його словами, бої тривають між Бучею і Ворзелем, а також зі сторони Гостомеля. Наразі ЗСУ та тероборона злагоджено взаємодіють.

“Зайшли кадировці. Збройні Сили України витісняють їх в сторону Ворзеля і за Бучу”, – сказав міський голова.

Також він у черговий раз спростував інформацію про масову евакуацію місцевих жителів, адже це наразі є дуже небезпечним.

Нагадаємо, 27 лютого у Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що військові злочинці хочуть використати дітей та жінок Бучі, як “живий щит” для прориву до Києва. 

Читайте: Ніякої евакуації у Бучі немає, – радник МВС Геращенко

Крім того, в КОДА повідомляли з Бучі та Ірпеня, які нещадно обстріляли війська РФ напередодні, вивезли понад півтори тисячі людей.

Читайте: З Бучі та Ірпеня евакуйовано понад 1,5 тисячі жінок і дітей – Кулеба

Фото: КиевVласть

КиевVласть

Автор:
Інна Міхно
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4