У межах ініціативи «Діалог влади та бізнесу» голова Київської ОВА Микола Калашник відвідав фермерські підприємства Київщини, які демонструють успішне поєднання агровиробництва, переробки та соціальної відповідальності.
Про це, як передає КВ, повідомив голова Київської обласної державної адміністрації (КОДА) Микола Калашник.
«Це не просто бізнес. Це підприємства, які займаються хлібопекарським виробництвом, тваринництвом, рослинництвом, переробкою — і при цьому не втрачають тепла, щирості та поваги до людей», — зазначив очільник КОДА.
На одному з підприємств виробляють хлібобулочну продукцію, яку знають і люблять не тільки на Київщині. Потужності дозволяють випікати до 2 тонн на добу.
В іншому господарстві — справжній приклад комплексного підходу: тут і зернові, і молочне та м’ясне тваринництво, і птахівництво, і переробка. Особлива гордість — молочний комплекс із сучасними технологіями, завдяки яким виробляють продукцію навіть для дитячого харчування.
Ще одне підприємство — м’ясопереробне. Величезна лінійка ковбас, делікатесів, паштетів — якість на найвищому рівні, виробництво сучасне, а головне — з турботою про споживача. Максимальна потужність заводу становить близько 10 тонн на добу, що дозволяє стабільно забезпечувати споживачів високоякісною продукцією.
«Усіх працівників на підприємствах — близько 500 осіб. Це не лише місцеві мешканці, а й внутрішньо переміщені особи та люди з інших громад. Тут кожному дають можливість працювати, розвиватися та бути частиною великої справи. Ці підприємства — не лише економічна опора, а й соціальна: вони створюють робочі місця, підтримують громади, допомагають ЗСУ. Дякую кожному, хто щодня працює на своїй землі. Київщина тримається на таких людях», — наголосив Микола Калашник.
Читайте: Микола Калашник: У Бучі відкрито індустріальний парк нового покоління КИТ
Фото: Микола Калашник
КиївВладаОлексій Вєтров

















