Європарламент закликає Володимира Зеленського не підписувати містогвалтівний законопроект №5655

Європарламент закликає Володимира Зеленського не підписувати містогвалтівний законопроект №5655

Європарламент 74% голосів ухвалив Резолюцію, що містить заклик до президента України Володимира Зеленського не підписувати скандальний забудовницький законопроект №5655. Законопроект був прийнятий у грудні минулого року та викликав резонанс у суспільстві. Наразі законопроект досі не підписаний президентом. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення на сторінці в Фейсбук активіста Миколи Виговського.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Європарламент 74% голосів ухвалив Резолюцію, що містить заклик до президента Зеленського не підписувати забудовницький законопроект №5655. Формулювання блискуче: “(Резолюція) застерігає від використання майбутніх зусиль щодо реконструкції для внесення змін до законодавства таким чином, щоб принести користь певним зацікавленим особам за рахунок рівних умов гри та прозорості. Закликає президента Зеленського не підписувати законопроект 5655 про містобудівну діяльність”, – написав Виговський. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Виговський додав, що зважаючи на нещодавні заяви президента про неможливість накласти вето, найбільш очевидним варіантом розвитку подій стане плавне забування про цю прикру помилку українського парламенту.

На жаль, в грудні 2022 року забудовна мафія буквально нагнула Верхову раду і через коліно продавила прийняття законопроекту. Шкода, що політичні лобісти цієї ганьби не понесуть жодної відповідальності. Тішить, що мафія програла”, – додав Виговський. 

Європарламент закликає Володимира Зеленського не підписувати містогвалтівний законопроект №5655Європарламент закликає Володимира Зеленського не підписувати містогвалтівний законопроект №5655

Нагадаємо, законопроект №5655 було прийнято 13 грудня 2022 року в другому читанні виключно завдяки голосам нардепів від проросійської і забороненої “ОПЗЖ”. За добу петиція до Президента з вимогою ветувати законопроєкт №5655 зібрала понад 40 тис. голосів. Проте законопроект досі не ветовано та не підписано. 

Водночас Олена Шуляк та її напарники з просування №5655 не вгамовуються й нав’язують суспільству думку, що Президент підпише їхній містогвалтівний законопроект. Ключовими напарниками Шуляк є: президент Конфедерації будівельників України (КБУ) Лев Парцхаладзе, віцепрезидент КБУ та секретар містобудівного комітету ВР Дмитро Ісаєнко (обраний від “ОПЗЖ”), а також колишня співробітниця Ісаєнка – заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталія Козловська.

Олена Шуляк також зганьбилась своїм нахабним візитом в військовий шпиталь до ветерана ЗСУ, інваліда та правозахисника Олега Симороза.

6 червня на пресконференції Президент Володимир Зеленський заявив, що половина громад нібито підтримує проєкт закону №5655, тому необхідна зустріч, щоб вислухати всі сторони. Насправді, за спостереженнями КВ і реальних фахівців, на підтримку законопроєкту голови партії “Слуга народу” та голови комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олени Шуляк виступають виключно “кишенькові експерти” або квазіреальні ГО.

Читайте: Будівельний союз “Слуги народу” та “ОПЗЖ”

Фото: ВВС

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4