Ідентифіковано військового рф, який у Бучі розстріляв сім’ю при наданні меддопомоги пораненій

Правоохоронці ідентифікували та повідомили про підозру командиру самохідного-артилерійського дивізіону 234-го десантно-штурмового полку дивізії повітряно-десантних військ зс рф. В окупованій Бучі військовий рф знаючи, що мешканці будинку надають першу медичну допомогу пораненій дівчині, без попередження відкрив прицільний вогонь та вбив поранену і чоловіка та жінку, які рятували її. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як встановили правоохоронці, російські військові розмістили свої самохідні артилерійські установки біля житлового комплексу “Континент”, звідки обстрілювали місто Ірпінь та одного дня поранили 24-річну місцеву мешканку в ногу.

Згодом окупанти привели поранену на територію одного з приватних будинків неподалік свого місця дислокації і залишили її там. 

“В момент, коли власниця будинку почала надавати потерпілій першу медичну допомогу, на подвірʼя увірвався озброєний командир російських артилеристів і розстріляв обох жінок та власника будинку, який вийшов з дому на крики пораненої. Від отриманих поранень всі троє місцевих мешканців загинули на місці”, – йдеться в повідомленні.

Слідчі Нацполіції ідентифікували злочинця: ним виявився 41-річний підполковник з Курська, командир самохідного-артилерійського дивізіону 234 полку військової частини №74268 76-ї десантно-штурмової дивізії. Як зауважили правоохоронці, злочин він вчинив в присутності підлеглих солдат, щоб продемонструвати їм, що можна безкарно вбивати цивільних. 

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора йому було повідомлено про підозру за порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Фігуранту загрожує 15 років позбавлення волі або довічне увʼязнення.


Нагадаємо, правоохоронці ідентифікували та повідомили про підозру ще одному російському військовому за розстріл цивільних авто у Гостомелі під час окупації Київщини. Загалом військовослужбовці його загону причетні до розстрілу 12 транспортних засобів, внаслідок чого було вбито 11 мирних жителів, та 15  поранено. Раніше сімом загарбникам було оголошено підозри у порушенні законів та звичаїв війни.

Читайте: У Бучі на другу річницю деокупації все ще триває розшук зниклих безвісти, ідентифіковано більше 100 воєнних злочинців (фото, відео)

Фото: відкриті джерела, Нацполіція

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4