На Донеччині підрозділом Сухопутних військ ЗСУ було знищено черговий ворожий літак Су-25

Ще одна сушка доліталася

На Донеччині у суботу, 4 травня, воїни з 110-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ збили черговий російський літак Су-25. Ворожий штурмовик, який на лінії зіткнення атакував позиції наших військових ракетами, знищили за допомогою системи ППО.

Про це, як передає КВ, у вечірньому зверненні 4 травня повідомив Президент Володимир Зеленський.

“Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої механізованої бригади за збиття сьогодні чергового російського Су-25 – на Донеччин. Молодці, хлопці”, – зазначив Володимир Зеленський.

Президент подякував “всім нашим воїнам на фронті, на бойових завданнях, на бойових постах – усім, хто, попри жорсткий російський тиск, попри всі складнощі ситуації зараз, знищує окупанта”. 

Як повідомляє “АрміяІнформ”, речник командування Повітряних Сил ЗСУ майор Ілля Євлаш в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів подробиці знищення ворожого літака.

«Літак збив підрозділ Сухопутних військ. Як ви знаєте, в Сухопутних військах також є системи ППО. Зокрема, ми бачимо чудову роботу ППО малого і середнього радіуса дії, які можуть ефективно справлятися з повітряними цілями різного типу», — сказав Ілля Євлаш.

Він пояснив, що Су-25 це штурмовик, який виконує завдання на лінії зіткнення, обстрілює позиції наших військових різними типами ракет.

«Найімовірніше, зіграв і особистий фактор пілота. Якщо він себе відчув таким безстрашним, здійснив кілька вильотів і тоді його не дістали, це не означає, що його не дістануть завтра чи післязавтра», — додав Євлаш.

Нагадаємо, 19 квітня уперше був знищений ворожий бомбардувальник Ту-22М3  – носій крилатих ракет Х-22, якими російські терористи б’ють по мирних українських містах. Крім того, у лютому 2024 року Повітряні Сили ЗСУ поставили рекорд по знищених російських літаках з жовтня 2022 року. Впродовж місяця було збито 13 ворожих повітряних суден.

Читайте: Повітряні Сили ЗСУ у лютому збили рекордну за 15 місяців кількість російських літаків

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ  https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES 

Також збір коштів для 100 омб здійснюється через благодійну організацію (БО) “Благодійний фонд “Волинь-2014” (код ЄДРПОУ 39374494)

  • Банк одержувача: АТ “Ощадбанк”
  • МФО: 300465
  • Рахунок №: UA493033980000026005300625739
  • Призначення платежу: для потреб 100 омб

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4