На столичному Майдані Незалежності провели акцію підтримки цивільних бранців рф (фото)

У суботу, 6 квітня, на столичному Майдані Незалежності відбулася мирна акція на підтримку цивільних українців, які перебувають в російському полоні. Рідні бранців рф та небайдужі містяни вийшли на площу із фотографіями , плакатами та закликами повернути їх додому.

Про це, як передає KВ йдеться в повідомленні уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Сьогодні в Києві на Майдані Незалежності відбувся мітинг рідних цивільних, яких рф незаконно утримує в полоні. Працівники Офісу Омбудсмана поспілкувалися з родичами цивільних та наголосили, що Україна щодня працює над пошуком дієвих механізмів повернення всіх українців на Батьківщину”, – написав Лубінець.

Він зазначив, що росія незаконно утримує цивільних українських громадян, тим самим порушуючи норми міжнародного права. 

“Така цинічна поведінка є неприпустимою, окупанти повинні понести за це відповідальність”, – наголосив Лубінець.

Омбудсман підкреслив, що таке утримання наших людей є маніпулятивним засобом впливу на політичній арені задля досягнення рф власних терористичних цілей.

“Волю цивільним”, “Полон вбиває волю”, “Підтримайте, почуйте, поверніть”, “Цивільні мають бути вдома”, — з такими написами на плакатах прийшли на Майдан родичі та друзі полонених.

Нагадаємо, у центрі столиці 31 березня небайдужі кияни, родичі та друзі полонених військових провели акцію на підтримку захисників “Азовсталі”, військовополонених з інших напрямків та цивільних заручників. Люди в багатьох містах України кожних вихідних виходять на подібні мітинги, аби нагадати про бранців, що перебувають у російському полоні. 

Як інформувала KВ, найбільший за час повномасштабного вторгнення обмін полоненими відбувся 3 січня 2024 року. Тоді Україна повернула 230 наших бранців, серед яких було шестеро цивільних. 

Читайте: У застінках росіян перебувають до 28 тисяч цивільних українців, – Лубінець

Фото: Телеграм Дмитра Лубінця

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4