У застінках росіян перебувають до 28 тисяч цивільних українців, – Лубінець

У застінках росіян перебувають до 28 тисяч цивільних українців, - Лубінець

За неофіційними даними, росія зараз тримає в полоні до 28 тисяч цивільних українців, близько 147 цивільних заручників вдалося повернути до України.  Для стабільної роботи по поверненню мирних громадян назріла необхідність створення коаліції країн.


Про це, як передає KВ, повідомляє мовник “Суспільне” з посиланням на слова Уповноваженого ВР з прав людини Дмитра Лубінця на форумі “Україна. Рік 2024”.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


“…Повернули 3135 громадян України, 147 цивільних заручників. Але знову ж таки, кожного дня ми розуміємо, що наші військовополонені, які знаходяться на території російської федерації, вони під тортурами. 90% проходять через тортури”,  – повідомив Лубінець.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


За словами Омбудсмена, за неофіційними даними, росія утримує у полоні близько 28 тисяч цивільних українців: журналісти, представники місцевого самоврядування, церков, міжнародні представники.


“Міняти цивільних на цивільних ми не можемо — це забороняє міжнародне гуманітарне право. Ми шукаємо нові підходи”, – пояснив Дмитро Лубінець.


Лубінець анонсував створення ще одного механізму, завдяки якому стане можливим повертати більшу кількість цивільних громадян України, яких утримує росія.


Нагадаємо, станом на 22 лютого 2024 року Офісу омбудсмена України було відомо про 19 546 зафіксованих випадків примусового переміщення на тимчасово окуповані території України або депортації росією українських дітей. Кропітка робота по поверненню українських дітей триває. Один із обмінів пройшов 20 лютого, коли додому повернули 11 діточок. Дітей повернули за сприяння держави Катар. 24 лютого стало відомо, що Україні вдалося повернути двох сестер, які майже два роки жили під російською окупацією в селі на Луганщині та не могли побачити маму


Читайте: До України з окупованих територій повернули ще двох дітей


Фото: Голос Америки


КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
Banner
QlU7mDx4