Найгарячіше зараз на Курахівському напрямку, – Генштаб ЗСУ

Найгарячіше зараз на Курахівському напрямку, - Генштаб ЗСУ
Кількість бойових зіткнень сьогодні, 18 жовтня, зросла до 112. Найгарячіше зараз на Курахівському напрямку. Сили оборони вживають необхідних заходів для недопущення просування противника в глиб української території.
Про це, як стало відомо КВ, повідомляє Генштаб ЗСУ.

“Сьогодні від вогню ворожої артилерії та мінометів постраждали громади населених пунктів Писарівка, Шалигіне, Велика Писарівка, Баранівка, Біловоди, Чуйківка Сумської області; Тимофіївка Харківської; Гута-Студенецька Чернігівської області. Крім цього, росіяни завдали авіаударів КАБами по районах Піщаного та Покровська Донецької області”, – йдеться у повідомленні.

Станом на 16:00:
  • На Харківському напрямку противник за підтримки авіації здійснив один штурм позиції наших підрозділів у районі Вовчанська. 
  • На Куп’янському напрямку російські окупанти 12 разів атакували Сили оборони в районах Голубівки, Синьківки, Новоосинового, Степової Новоселівки, Піщаного, Колісниківки та Лозової. П’ять боєзіткнень ще тривають. Українські воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу втрат. 
  • На Лиманському напрямку за день загарбницька армія здійснила вісім атак на позиції українців поблизу Греківки, Дружелюбівки, Тернів, Макіївки та Торського. Сім боєзіткнень завершилися, ще одне – триває. 
  • Війська окупантів продовжують шукати слабкі місця в нашій обороні поблизу Часового Яру та Ступочок на Краматорському напрямку. Українські воїни успішно відбили обидва штурми своїх позицій. 
  • На Торецькому напрямку ворог шість разів намагався вклинитися в нашу оборону в районах населених пунктів Деліївка та Торецьк. По Іванопіллю окупанти двічі вдарили КАБами. 
  • На Покровському напрямку російські загарбники за підтримки авіації здійснили 16 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій в районах Романівки, Селидового, Променя та Михайлівки. Сили оборони стримують натиск та відбили 15 атак противника, одне боєзіткнення – ще триває. 
  • На Курахівському напрямку ворожа армія атакувала 38 разів у бік населених пунктів Желанне Друге, Новодмитрівка, Гірник, Новоселидівка, Курахівка, Георгіївка, Антонівка, Дальнє, Катеринівка та Костянтинівка. Двадцять дві спроби окупантів просунутися вперед вже відбито. 
  • На Времівському напрямку відбулось чотири ворожих атаки неподалік Катеринівки та Богоявленки. Три бої ще не завершилися. 
  • На Оріхівському напрямку окупаційні війська один раз штурмували позиції Сил оборони в районах Новоданилівки. 
  • Також чотири рази ворог марно атакував наших оборонців на Придніпровському напрямку. 
  • Триває операція в Курській області. Авіація ворога продовжує рівняти з землею свої села та міста. Від початку доби російські літаки завдали 12  ударів  25  КАБми по власній території.

За даними аналітиків deepstate, ворог просунувся у Часовому Яру, Максимільянівці та біля Цукуриного.

Читайте: Збір триває: безпілотник “Крило” допоможе 100 ОМБ ЗСУ відправити до пекла ще більше москалів

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ. Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES. Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. Слава Героям!

Фото: DeepState

КиївВлада

Геннадій Олійников

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
Роман Титикало: Впроваджувати екологічне законодавство ЄС в Україні потрібно у прискореному темпі
12:00 Керівництво України декларує рішучий рух на шляху членства в Євросоюзі. У зв’язку з цим, Міністерству захисту довкілля і природних ресурсів України треба вже…
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Banner
QlU7mDx4