Нардеп Шуфрич, підозрюваний в держзраді, постане перед судом

Нардеп Шуфрич, підозрюваний в держзраді, постане перед судом

Прокурори направили до суду обвинувальний акт стосовно підозрюваного у державній зраді народного депутата від забороненої в Україні партії ОПЗЖ Нестора Шуфрича та його експомічника. 

Про це, як стало відомо КВ, повідомив Офіс генерального прокурора.

“Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України IX скликання від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» та його експомічника”, – йдеться у повідомленні.

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені разом з іншими довіреними нардепу особами після окупації півострову ворогом забезпечили реєстрацію нерухомості – будинку та земельної ділянки в смт Сімеїз АР Крим за законами рф. Це майно народний обранець придбав у 2013 році через підконтрольне підприємство та довірених осіб.
У 2016 році з метою охорони майна на тимчасово окупованому півострові обвинувачені організували укладення договору охорони з незаконним воєнізованим формуванням окупаційної влади в АР Крим – «ФГУП «Охрана» росгвардії по Республіці Крим».
“В подальшому вони організували передачу та перерахування росгвардії рф, яка бере участь у війні проти України, понад 648,7 тис російських рублів за охорону майна. Крім того, народний депутат України був завербований фсб рф та виконував завдання одного із колишніх заступників секретарів РНБО, який у 2014 році виїхав до Москви. Обвинувачений систематично у своїх виступах та інтерв’ю публічно поширював наративи держави-агресора, проводячи підривну діяльність проти України. Він підтримував ідеї проросійської спрямованості подальшого розвитку України.
Нардеп, знаючи про окупацію державою-агресором частини території України, продовжував здійснювати підривну діяльності проти нашої держави”, – йдеться у повідомленні.
Нардепу та його експомічнику інкриміновано фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території і державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України). Крім цього, народному обранцю також інкриміновано державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України).
Обвинувачені перебувають під вартою.

Офіс генпрокурора не називає прізвища, але за даними ЗМІ йдеться про Нестора Шуфрича.

Читайте: Нардепу Шуфричу, підозрюваному в держзраді, продовжили термін тримання під вартою

Нагадаємо, 15 вересня 2023 року в Козині на Київщині СБУ провела обшуки в маєтку народного депутата України від забороненої проросійської “Опозиційної платформи – За життя” (“ОПЗЖ”) Нестора Шуфрича. Обшуки провели у справі щодо російської шпигунської мережі, створеної співробітником фсб рф та колишнім нардепом Володимиром Сівковичем. Того ж дня Генеральний прокурор підписав повідомлення про підозру Шуфричу у державній зраді (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111 КК України).  А Печерський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без права внесення застави, у листопаді термін тримання під вартою продовжили.  20 вересня Верховна Рада відкликала Нестора Шуфрича з посади голови парламентського комітета з питань свободи слова.

Читайте: Нестору Шуфричу повідомили про підозру у державній зраді

Як інформувала , у лютому 2024 року ДБР та СБУ повідомила про нові докази антиукраїнської діяльності Шуфрича. За даними слідства, нардеп платив гроші росгвардії за воєнізовану охорону своєї елітної нерухомості на півострові.

Читайте: Нардеп Нестор Шуфрич підозрюється у фінансуванні росгвардії у Криму, – ДБР

Фото: СБУ

КиївВлада

Оксана Олійникова

 

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Banner
QlU7mDx4