Офіцер, який подарував гранати помічнику Главкома Частякову, постане перед судом

Працівники ДБР передали до суду провадження щодо офіцера з апарату помічників Головнокомандувача ЗС України, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову. Санкція статей передбачає покарання за сукупністю кримінальних правопорушень у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Про це КВ стало відомо з повідомлення ДБР.

Зазначається. що слідчі Бюро завершили досудове розслідування 29 березня 2024 року, після чого сторони захисту та потерпілих мали можливість ознайомитись з матеріалами справи.

Військовий, якому на першочерговій стадії досудового розслідування повідомлялося про підозру у незаконному збуті бойових припасів (ч. 1 ст. 263 КК України), у той трагічний день передав загиблому вибуховий «подарунок» з гранатами на честь дня народження.

“При цьому він не попередив колегу про справжність гранат та не пересвідчився, що він та інші присутні у робочому кабінеті зрозуміли, що він дарує саме вибухові пристрої”, – йдеться у повідомленні.

Як наслідок, під час розпакування «подарунка» вдома одна із гранат вибухнула в руках Частякова, який був впевнений що це сувенірні чарки. Від отриманих поранень він загинув на місці, а його неповнолітній син отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Фігурант обвинувачується у привласненні та збуті боєприпасів, вбивстві через необережність та нанесенні тяжкого тілесного ушкодження через необережність (ч. 4 ст. 410, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 119, ст. 128 КК України).

У повідомленні не наводять прізвища фігуранта, але за даними джерела УП, йдеться про Олега Тимченка.

Нагадаємо, 6 листопада 2023 року, за трагічних обставин у свій День народження у родинному колі загинув помічник Валерія Залужного, майор Геннадій Частяков. Попередньо було відомо, що в одному із подарунків спрацював  вибуховий пристрій.

Як інформувала КВ, 7 листопада 2023 року підслідність у кримінальному провадженні щодо загибелі помічника Головнокомандувача ЗСУ за фактом підриву гранати в селі Чайки на Київщині було визначено Офісом генерального прокурора за ДБР. 8 листопада в ДБР повідомили, що розглядають чотири версії в кримінальному провадженні щодо загибелі майора Геннадія Частякова. Водночас головною версією загибелі помічника Головнокомандувача ЗСУ залишається нещасний випадок в результаті необережного поводження з боєприпасами.

Читайте: Офіцеру з Апарату Головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати майору Частякову, повідомили про підозру

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Геннадій Олійников

Поділитися
Поділитися
Поділитися

Рекомендуємо до перегляду

Освоять 705 млн: школу і дитсадок під Києвом збудують фірми із політичним корінням
Освоять 705 млн: школу і дитсадок під Києвом збудують фірми із політичним корінням
09:00 З різницею в кілька днів Борщагівська сільрада уклала договори ціною понад 700 млн гривень на будівництво одразу двох навчальних закладів – дитсадка та…
Попри відмови та порушення: Київрада поновила договір оренди землі під ЖК “Delrey”
Попри відмови та порушення: Київрада поновила договір оренди землі під ЖК “Delrey”
09:00 Київрада на 5 років поновила договір оренди земельної ділянки площею 0,31 га у Військовому проїзді – історичному центрі столиці. Таким чином компанії, які…
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачала Миронівка
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачала Миронівка
09:00 В останній весняний місяць 2024 року бюджетні замовники Миронівки на Київщині уклали через Prozorro договорів на понад 22 млн гривень. За ці кошти…
Banner
QlU7mDx4