Підрив рашистами Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, – Енергоатом

Підрив рашистами Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, - Енергоатом

Російськими окупаційними військами здійснено підрив Каховської ГЕС. В “Енергоатомі” повідомили, що підрив Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, проте наразі ситуація контрольована. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби “Енергоатому”. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Підрив рашистами Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, проте ситуація контрольована. Вночі 6 червня 2023 року російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС. Внаслідок підриву рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, що є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС”, – повідомляють в “Енергоатомі”. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. Зараз станційний ставок-охолоджувач наповнений: станом на 8:00 ранку рівень води становить 16,6 метра, і цього достатьно для потреб станції.

“Енергоатом моніторить ситуацію і слідкує за діями рашистів на ЗАЕС разом з іншими міжнародними організаціями, що присутні на станції, зокрема, МАГАТЕ”, – додають в “Енергоатомі”. 

У той же час у Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЭ) заявили, що їм відомо про пошкодження Каховської греблі в Україні та експерти МАГАТЕ на Запорізькій АЕС уважно стежать за ситуацією. В МАГАТЕ вважають, що наразі відсутня безпосередня загроза ядерної безпеки на станції.

Нагадаємо, російськими окупаційними військами здійснено підрив Каховської ГЕС. Оголошена евакуація населення з потенційних зон підтоплення. Президент Зеленський терміново скликав РНБО.

Читайте: Російські окупанти підірвали Каховську ГЕС 

Фото: відкриті джерела 

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4