Перемога України може призвести до деімперіалізації рф – резолюція Європарламенту

Рішуча перемога України може призвести до справжніх змін у російській федерації, зокрема до деімперіалізації, деколоніалізації та рефедералізації, які є необхідними умовами для встановлення демократії в росії.

Про це, як стало відомо KВ, йдеться в резолюції Європарламенту, прийнятому 29 лютого 506-ма депутатами ЄП з 547-ми.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Рішуча перемога України може призвести до справжніх змін у російській федерації, зокрема до деімперіалізації, деколоніалізації та рефедералізації, які є необхідними умовами для встановлення демократії в росії”, – йдеться в документі.

“З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну в 2022 році російська влада посилила репресії проти опозиції в країні, попереджають депутати Європарламенту, які хочуть, щоб ЄС, його держави-члени та партнери-однодумці в усьому світі продовжували політичну, економічну, фінансову та військову підтримку України як найкращу відповідь на нинішні репресивні та агресивні практики кремлівського режиму, – наголосили депутати ЄП.

Європарламент закликав Єврокомісію та Європейську службу зовнішніх зв’язків розробити довгострокову стратегічну політику щодо росії, яка “ефективно відповідає сьогоднішнім реаліям відносин між ЄС і росією, ситуації з правами людини в росії та потребами у підтримці представників російського громадянського суспільства й опозиції у вигнанні”.“За” резолюцію проголосували 506 із 547 євродепутатів.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Європейський парламент рішуче засуджує вбивство Олексія Навального і висловлює повну підтримку Юлії Навальній у її рішучості продовжувати свою роботу. У резолюції, прийнятій у четвер, вони підкреслюють, що повна кримінальна і політична відповідальність за його смерть лежить на російській державі, зокрема, на її президенті володимирі путіні, який повинен бути притягнутий до відповідальності, – сказано в документі.

Євродепутати попереджають, що вбивство Олексія Навального є ще однією ознакою зростаючих і систематичних репресій в росії, і вимагають незалежного і прозорого міжнародного розслідування його вбивства з метою встановлення істини, притягнення винних до відповідальності і забезпечення правосуддя.

Фото: euractiv

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4