Працівнику УДО, який вбив підлітка у Київському фунікулері, загрожує довічне ув’язнення

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили досудове розслідування за фактом смерті підлітка на станції фунікулера у Києві 7 квітня. У ході розслідування було встановлено, що вбивство неповнолітнього вчинено з хуліганських мотивів, а тому перекваліфікували підозру за статтею Кримінального кодексу України, яка передбачає довічне ув’язнення. Надалі справу буде скеровано до суду.

Про це КВ дізналася із повідомлення пресслужби ДБР.

“7 квітня співробітник Управління державної охорони, перебуваючи в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, рухаючись в вагоні фунікулера почав безпричинно чіплятися до пасажирів, в тому числі до неповнолітніх. Після виходу з вагона правоохоронець підійшов до підлітка та силою штовхнув його у вікно. Хлопець впав, розбив головою скло, отримавши смертельний поріз шиї. Неповнолітній помер на місці події”, – йдеться у повідомленні.

У ДБР розповіли, що затриманий відразу був відсторонений від виконання своїх обов’язків. Його командування надало повне сприяння у проведенні невідкладних слідчих дій.

У пресслужбі зазначили, що у ході розслідування слідчі встановили, що позбавлення життя неповнолітнього вчинено з хуліганських мотивів, а тому перекваліфікували підозру і йому загрожує довічне ув’язнення. Після ознайомлення стороною захисту, справу буде скеровано до суду.

Як писала КВ, 7 квітня на станції столичного фунікулера виник конфлікт між чоловіком, який служить водієм в Управлінні державної охорони, та неповнолітнім. Після виходу з вагону на верхній станції правоохоронець штовхнув підлітка. Той впав, розбив головою скло, отримавши смертельний поріз шиї. Неповнолітній помер на місці події.

Читайте: У смерті підлітка на столичному фунікулері підозрюють правоохоронця

Через кілька днів, 9 квітня, суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві підлітка на станції київського фунікулера. За клопотанням прокурорів підозрюваний перебуватиме під вартою 60 діб, до 5 червня, без можливості вийти під заставу.

Читайте: Суд арештував підозрюваного у вбивстві підлітка на станції київського фунікулера

Фото: Суспільне

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4