Правоохоронці викрили посадовця КМДА та його спільника на хабарі (фото)

Правоохоронці викрили посадовця КМДА та його спільника на хабарі (фото)

Оперативники внутрішньої безпеки Нацполіції викрили посадовця КМДА та його спільника на хабарі. Фігурант вимагав із столичного бізнесмена 20 відсотків “відкату” за можливість отримувати пільгове фінансування на відбудову бізнесу. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Про це, як стало відомо KВповідомляє департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Повідомляється, що до Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції надійшла інформація, що заступник директора одного із Департаментів Київської міської державної адміністрації вимагає щомісячний хабар від київського підприємця.

З початком повномасштабного вторгнення, у Бучі був зруйнований склад з продукцією підприємця. Через руйнування його бізнес опинився на межі банкрутства. Для порятунку компанії підприємець скористався державною програмою пільгового кредитування. Бізнесмен служить у одному з підрозділів тероборони, а його син доброволець в ЗСУ і зараз виконує бойові завдання на фронті.

Возможно, это изображение 7 человек

“Однак, ситуація ускладнилася, коли до підприємця-військового звернувся чиновник з КМДА. Посадовець стверджував, що контролює надання компенсацій по державних кредитах для підприємців. І для того, щоб надалі отримувати відшкодування, йому мають сплатити 20% від виплат. У разі відмови – погрожував зупинити подальші нарахування”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Оперативники ДВБ спільно із слідчими поліції Київщини задокументували протиправну діяльність посадовця. Його затримали разом із спільником-посередником у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання чергового хабаря – 90 тисяч гривень.

Возможно, это изображение деньги и отрывной талонПісля проведення серії санкціонованих обшуків, слідчі Головного управління Нацполіції у Київській області вручили зловмисникам підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

За вимагання і отримання систематичних хабарів фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Читайте: 100 тис. гривень за “дозвіл” на торгівлю – викрито посадовця КП “Київблагоустрій”

Фото: департамент внутрішньої безпеки Національної поліції

КиївВлада


Автор:
Геннадій Олійников
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4