Протиповітряна оборона Києва зміцнюється з кожним днем, – Микола Жирнов

Протиповітряна оборона Києва зміцнюється з кожним днем, - Микола Жирнов

Сьогодні протиповітряна оборона в такому стані, який дозволяє виконувати завдання по обороні столиці. З кожним днем ця система поповнюється та зміцнюється: і за рахунок допомоги озброєнням та матеріально-технічними засобами від партнерів, і завдяки практичному досвіду відповідними частинами підрозділів ЗСУ.

Про це, як стало відомо KВ, голова Київській міській військовій адміністрації (КМВА) Микола Жирнов розповів в ефері телемарафону.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Сьогодні протиповітряна оборона в такому стані, який дозволяє виконувати завдання по обороні столиці. З кожним днем ця система поповнюється та зміцнюється. Ви можете це відслідковувати по кількості розгромленої ворожої авіації та ракет по всій Україні. Як результат, ворог розуміє, що над Києвом краще не літати, бо знає, що тут на нього чекають сюрпризи. Крім того, частину ракет дальної дії також збивають наші комплекси”,- заявив голова КМВА. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За його словами, це стало можливим і за рахунок надання матеріально-технічної допомоги від країн партнерів, і тому, що  відповідні частини підрозділів ЗСУ набувають практичного досвіду.

Нагадаємо, що на час воєнного стану вся повнота влади в Києві належить КМВА, яку з початку березня 2022 року очолює генерал Микола Жирнов. В голови КМВА є два заступники, одним з яких є голова КМДА, мер Києва Віталій Кличко.

Читайте: КМДА – підрозділ військової адміністрації міста, а Кличко мій заступник, – Жирнов 

Зазначимо також, що загроза ракетного обстрілу України з боку республіки Білорусь зберігається ще на три місяці. Як повідомила моніторингова група “Білоруський Гаюн”, мінськ продовжив заборону на польоти над південною частиною рб до 7 жовтня 2022 року.

Фото: скріншот з відео

Автор:
Олександр Красногородський
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4