Рада підтримала закон про загальновійськову підготовку у школах і профтехах

Рада підтримала закон про загальновійськову підготовку у школах і профтехах

Верховна Рада підтримала законопроєкт про удосконалення системи початкової загальновійськової підготовки, яку проводитимуть в освітніх закладах. 

Про це, як передає КВ, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Ярослав Железняк зазначив, що законопроєкт #11092 підтримали 297 депутатів.

За словами нардепа, замість допризовної підготовки пропонується запровадити початкову загальновійськову підготовку.

“Початкова загальновійськова підготовка реалізується на третьому рівні повної загальної середньої освіти та проводиться в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти та інших закладах освіти, що мають ліцензію на провадження освітньої діяльності на відповідному рівні повної загальної середньої освіти, шляхом викладання навчального предмета “Захист України” та здійснення заходів спрямованих на військово-патріотичне виховання”, – розповів Ярослав Железняк.

Також зазначив, що програми з навчального предмета “Захист України” розробляються та затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах освіти і науки, за погодженням з Міноборони.

Ініціатор законопроєкту, народний депутат від фракції «Слуга Народу», член Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук повідомив, що законопроєктом вносяться зміни до низки статей законів «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про оборону України», «Про освіту» і «Про основи національного спротиву».

Парламентар також назвав інші ключові зміни, передбачені законопроєктом:

  • Запроваджується модульна система викладання. Кожен модуль – окрема важлива тема: домедична допомога, цивільний захист, інформаційна безпека.
  • Прибираються застарілі теми, такі як стройова підготовка. Більший акцент на розуміння важливості захисту своєї держави та вивчення нових технологій, які використовуються у сучасній війні.
  • Можливість залучати ветеранів, а також громадські й ветеранські організації до викладання предмета, або окремих модулів.

Читайте: Центри адмінпослуг на Київщині оновлюють дані зобов’язаних до війська чоловіків

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Banner
QlU7mDx4