Санкційна група “Єрмака-Макфола” оприлюднила новий антиросійський план

Санкційна група “Єрмака-Макфола” оприлюднила новий антиросійський план

Міжнародна робоча група щодо санкцій проти росії, яку очолюють керівник Офісу Президента Андрій Єрмак (на фото ліворуч) та директор Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі Майкл Макфол (на фото праворуч), презентувала новий План дій для подальшого посилення санкційного тиску на росію – “Action Plan 3.0”. 

Про це КВ дізналася з повідомлення на Офіційному інтернет-представництві Президента України Володимира Зеленського.

“Експерти очікують, що пакет обмежень знизить експортні доходи країни-агресорки на 70–80 млрд дол. щорічно, забезпечить значний дефіцит зовнішньої торгівлі та бюджету Росії, послабить її валюту та загальну економічну стабільність”, – сказано в повідомленні.

Документ містить конкретні кроки, які можуть суттєво підірвати економічний та військовий потенціал РФ для швидшого припинення її агресії в Україні. 

При цьому наголошується, що успіх санкцій залежить від їх колективного дотримання та постійного посилення: “Заходи, передбачені Планом дій 3.0, є амбітними, але досяжними, вони покликані різко обмежити здатність Росії фінансувати свої військові дії в Україні”, – каже Андрій Єрмак.

Серед запропонованих заходів – 

  • конфіскація заморожених активів Центробанку рф, які потрібно спрямувати на військову й економічну підтримку України та її відбудову; 
  • посилення контролю за дотриманням граничної ціни на нафту та боротьба з тіньовим флотом танкерів;
  • повне ембарго на уран, алюміній і сталь;
  • відновлення роботи Координаційного комітету з багатостороннього експортного контролю для дотримання заборони на експорт до росії критично важливих технологій, обладнання й компонентів, які використовують в оборонному секторі та нафтогазовому комплексі.

Крім цього, на думку членів робочої групи, до підсанкційного списку слід внести більше осіб та організацій, які підтримують або фінансують російську агресію. І запровадити санкції щодо західних компаній, що залучені до російських логістичних операцій та сприяють ухиленню від обмежень.

Читайте: Зеленський: РНБО при новому керівництві має в першу чергу забезпечити державу якісним прогнозуванням ситуацій

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4