Суд заарештував майно нардепа Дубінського, його матері та колишньої дружини

Суд заарештував майно нардепа Дубінського, його матері та колишньої дружини

Печерський суд Києва заарештував майно нардепа-мажоритарника з Київщини Олександра Дубінського, якого підозрюють у державній зраді, а також майно його матері та колишньої дружини. Рішення про арешт майна було ухвалено в рамках розслідування Державного бюро розслідувань у кримінальному провадженні щодо відмивання грошей та ухилення від податків.

Про це KВ дізналася з повідомлення “Інтерфакс-Україна”, що посилається на публікації та вирок суду в реєстрі.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Печерський суд Києва задовольнив клопотання правоохоронців і заарештував 21 квартиру та іншу нерухомість, а також 15 автомобілів Дубінського, його матері та ексдружини. Зазначається, що розслідування було розпочато на підставі заяви виконавчого директора “Центру протидії корупції”, у якій зазначено, що близькі родичі Дубінського (мати і дружина) впродовж кількох останніх років стали власниками 24 квартир, 17 автомобілів, двох будинків і 70 соток землі вартістю близько $2,5 мільйона”, – передає інформагентство.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зокрема, йдеться в публікації, сам Дубінський придбав дві квартири вартістю $100 тисяч у пентхаусі 5-зіркового Fairmont Grand Hotel на столичному Подолі, шість земельних ділянок у селі Хотів біля Києва, на двох із яких звели маєтки, земельну ділянку з будинком у Солом’янському районі Києва, квартиру в елітному житловому комплексі “Французький квартал” у Печерському районі Києва, квартиру на масиві Теремки в Києві. Станом на листопад 2019 року нардепу належало сім автомобілів, серед яких Mercedes-Benz, Porsche, Volkswagen, Honda і Subaru.

Мати Дубінського – пенсіонерка, проте за останні п’ять років стала власницею 19 об’єктів нерухомості загальною вартістю близько мільйона доларів. Також їй належать два автомобілі Mercedes-Benz, два BMW, а також Toyota Land Cruiser, Maserati Coupe Cambiocorsa і ЗАЗ Vida.

Колишня дружина Дубінського має сім квартир у Києві, більшість із яких розташовані поруч із квартирами ексчоловіка. Загалом за кілька останніх років вона стала власником нерухомості на суму понад $300 тисяч. При цьому її офіційним місцем роботи зазначена посада директора з маркетингу “Ліги фінансового розвитку”, засновником якої є Дубінський.

Офіційні доходи сім’ї за період із 2003 до 2022 року становили 19,57 мільйона гривень, а загальна вартість майна Дубінського, його матері та колишньої дружини становить $2,5 мільйона (приблизно 57,85 мільйона гривень) – тобто майже втричі більша за офіційно отримані доходи.

Як інформувала KВ, напередодні в Печерському районному суді Києва обрали запобіжний захід народному депутату Олександру Дубінському у справі про схему незаконного перетину кордону для чоловіків. Позафракційному нардепу, обраному 2019 року до ВР від партії “Слуга народу” у 96 мажоритарному окрузі Київщини, призначено цілодобовий домашній арешт.

Дубінського також підозрюють у державній зраді.

Читайте: Нардеп Дубінський отримав від СБУ підозру у держзраді (фото)

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
Banner
QlU7mDx4