У Білій Церкві на Поминальні дні буде обмежено відвідування кладовищ

Влада Білої Церкви на Київщині вирішила обмежити відвідування кладовищ на території громади у період Поминальних днів, з 11 до 19 травня. Обмеження впроваджують задля уникнення скупчення людей.

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Білоцерківської міської ради.

Як повідомляється, 29 квітня в Білоцерківській міській раді відбулася нарада щодо організації Великодніх свят та поминальних днів на території громади в умовах воєнного стану.

Відповідно до рішення виконавчого комітету №313 від 23 квітня 2024 року та з урахуванням дії комендантської години, освячення Великодніх кошиків на території церков Білоцерківської громади здійснюватиметься до 23 години 4 травня та з 5 години 5 травня.

Зазначається, що під час оголошення сигналу «Повітряна тривога» необхідно негайно припинити Великоднє богослужіння та всім учасникам переміститися до найближчого укриття.

Також громадян просять за можливості приєднуватись до богослужінь «онлайн».

Крім того, згідно з повідомленням, у період Поминальних днів, для уникнення скупчення людей, з 11 до 19 травня буде обмежено відвідування кладовищ на території Білоцерківської громади. Вірянам рекомендовано відвідувати місця поховань після 19 травня.

Також на території громади заборонили стихійну торгівлю товарами ритуальної приналежності, квітами, в тому числі штучними, продуктами харчування на кладовищах та прилеглих територіях.

Нагадаємо, напередодні Великодня начальник Київської обласної військової адмінстрації (КОВА) на нараді з представниками Ради Церков, інших релігійних організацій, Державної служби України з етнополітики та свободи совісті, Національної поліції, ДСНС, СБУ Київської області обговорив безпекові питання.

Читайте: На Великдень комендантська година в Київській області діятиме без змін, – Руслан Кравченко

Фото: glavcom.ua

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4