У Броварах відзначать Всесвітній день поріднених міст

Бровари приєднується до святкування Всесвітнього дня поріднених міст, який відзначається 28 квітня. Це свято спрямоване для збереження та зміцнення дипломатичних зв’язків між містами різних країн. Броварська громада має 11 угод про співпрацю з містами та регіонами різних країн, зокрема з США, Францією, Польщею, Мексикою, Німеччиною, Китаєм та Італією.

Про це КВ дізналася із повідомлення Броварської міської ради. 

У пресслужбі повідомили, що 28 квітня відзначається Всесвітній день поріднених міст. Подія започаткована ще у 1963 році Всесвітньою федерацією поріднених міст, неурядовою організацією, яка була заснована представниками міст-побратимів в Екс-ле-Бен (Франція) для збереження та зміцнення дипломатичних добросусідських зав’язків між містами різних держав.

“У рамках укладених угод про взаємовигідну співпрацю у сферах економічного, культурного та громадського життя відбуваються обміни делегаціями спеціалістів, проводяться міжнародні заходи, організовується оздоровлення дітей пільгових категорій, реалізовуються спільні проєкти. З нагоди відзначення Всесвітнього дня поріднених міст хочемо висловити особливу подяку нашим іноземним партнерам та друзям за матеріальну та моральну підтримку у ці нелегкі часи для України, плідну співпрацю та віру в нашу перемогу!”, – йдеться у дописі. 

Варто зауважити, що Броварська громада має 11 діючих угод про співпрацю з регіонами близького та далекого закордоння. Так, з містами США Рокфорд та Такома, країнами Франції (м. Фонтене-су-Буа), Естонії (м. Сілламяе), Польщі (Красницький, Гнезненський та Гродзиський повіти), Мексики (м. Тонала), Італії (м. Санта-Марінелла), Китаю (м. Хеньян), Німеччини (м. Ерланген та м. Єна).  

Також з Броварами уклали Меморандум про зміцнення обміну і співробітництва місто Чжаньцзян (Китай) та Протокол зміцнення обмінів та співпраці місто Задар (Республіка Хорватія). 

А у квітні 2024 року громада підписала Меморандум взаєморозуміння про партнерство між Броварською міською територіальною громадою та районом Лан-Ділль-Крайс (Німеччина).

Нагадаємо, у німецькому порідненому з Броварами місті Ерланген проходила художня виставка в рамках проєкту “Де твій дім?”. До заходу долучились й юні броварчани. 

Читайте: Броварська громада підписала Меморандум з німецькою громадою Лан-Ділль-Крайс

Фото: сайт громади

КиївВлада
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Аудитори КМДА зафіксували махінації при закупівлях “Київпастрансом” залізничного обладнання
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) перевірили закупівлю залізничного обладнання для трамвайного сполучення на загальну суму 131,4 млн гривень, які минулоріч здійснювало КП “Київпастранс”. За…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачали Студеники
09:00 Протягом квітня 2024 року бюджетні замовники села Студеники, що на Бориспільщині, зробили замовлень на 3,52 млн гривень. Найбільшою покупкою став автомобіль Renault Duster…
“Корупційні системи”: Нацполіція вважає, що КМДА та КП “Інформатика” загрожують національній безпеці України
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти розтрати коштів посадовцями КП “Інформатика” при здійсненні закупівель обладнання для систем відеоспостереження та керування зовнішнім освітленням. Слідчі переконані, що…
QlU7mDx4