У Києві завідувача психіатричного відділення медзакладу викрили на торгівлі довідками про інвалідність

У Києві завідувача психіатричного відділення медзакладу викрили на торгівлі довідками про інвалідність

У Києві правоохоронці викрили завідувача психіатричного відділення для надання реабілітаційної допомоги, який підробляв довідки про інвалідність. Встановлено причетність посадовця до одержання “винагороди” у сумі 6 тис. доларів. Чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочину, йому загрожує тюремне ув’язнення до 6 років.


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


“Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що перебуваючи на посаді завідувача психіатричного відділення для надання реабілітаційної допомоги, фігурант систематично отримує неправомірну вигоду за складання та видачу завідомо неправдивих офіційних документів, що стали підставою для подальших видач довідок до актів огляду медико-соціальних експертиз (довідок про інвалідність МСЕК)”, – йдеться в повідомленні.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається,що правоохоронці встановили причетність правопорушника до одержання неправомірної вигоди у сумі 6 тис. доларів.

Чоловіка затримали після видачі завідомо підробленої довідки до огляду медико-соціальної експертизи, якою підтверджено 2-гу групу інвалідності. Також було проведено ряд обшуків у Києві та Київській області, за результатами яких вилучено підроблену документацію.

Посадовцю повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 366 – службове підроблення та ч. 2 ст. 368 – одержання неправомірної вигоди службовою особою, предметом якого була неправомірна вигода у значному розмірі.

Санкція найтяжчої статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Також правоохоронці перевіряють факт легалізації підозрюваним отриманих коштів та подальше придбання на ім’я своєї цивільної дружини елітних транспортних засобів та нерухомого майна.

Нагадаємо, правоохоронці викрили групу осіб, які надавали фальшиві документи та консультували чоловіків призовного віку для незаконного перетину кордону. Киянин та виходець з Черкащини налагодили виїзд для ухилянтів за підробленими документами під виглядом багатодітних батьків. За свої “послуги” зловмисники просили від 4 до 10 тис. доларів. 

Читайте: Задокументовану раніше обмежену придатність до військової служби перевірять правоохоронці й МОЗ, – міністр Ляшко


Фото: ГУ Нацполіції в Києві

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4