У Києві судитимуть членів банди шахраїв, які зняли з рахунків Фонду гарантування вкладів 11 млн грн

Печерської окружною прокуратурою Києва скеровано до суду обвинувальний акт щодо 13 учасників  злочинної організації, які шахрайським способом знімали гроші з банківських рахунків.

Про це, як стало відомо КВ повідомляє Київська міська прокуратура.

Повідомляється, що членів злочинної організації викрили та затримали влітку 2023 року. 

“Працювали вони на території Києва та Дніпропетровської області. Використовуючи «фішинг», тобто за допомогою шкідливого програмного забезпечення отримуючи доступ до логіну та паролю до банківського рахунку, знімали з нього усі гроші”, – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що учасники злочинного угрупування за цією схемою привласнили кошти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у сумі близько 11 млн. грн. 

Ці гроші знаходились на рахунку одного з приватних нотаріусів міста Києва і мали бути перераховані клієнтам збанкрутілих банків.

Також вже під час проведення обшуків за місцем проживання фігурантів встановлено, що вони також займаються вирощуванням коноплі та збутом канабісу.

Читайте: Суд відправив голову Броварської РДА Майбоженка під варту на 2 місяці без права застави

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Підозра на підозрі: Нацполіція розслідує “бюджетні розпили” при ремонті столичних доріг під час війни
09:00 У Нацполіції продовжують фіксувати порушення при ремонті столичних доріг. Зокрема, наразі правоохоронці розслідують два кримінальні провадження за фактом можливих “бюджетних розпилів” при проведенні…
Смертельна ДТП на трасі Іванків-Радомишль: зміна балансоутримувача дороги, історія ремонтів та перевірок
13:00 Не минуло і кількох тижнів з дня автотрощі на автодорозі Іванків-Радомишль, яка забрала два життя та призвела до серйозних травмувань семи людей, як…
КП замість ПрАТ: столична міськрада вирішила створити “новий “Київводоканал”
09:00 Вже в 2025 році централізовані послуги з водопостачання і водовідведення в столиці може почати надавати новий монополіст – КП “Київводоканал”. Київрада надала КМДА…
QlU7mDx4