У Києві та області до 23 квітня можливі різкі коливання рівня води в Дніпрі

небезпечні гідрологічні явища очікуються 18-23 квітня,

У Києві та в Бориспільському районі з 18 до 23 квітня можливі різкі коливання рівня води в Дніпрі із затопленням заплав та прирічкових територій. Крім того, у столиці проводять моніторинг висоти води в Русанівській протоці для попередження можливих підтоплень.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні “Укргідрометцентру” та інформації КМДА.

“Попередження про небезпечні гідрологічні явища. 18-23 квітня, внаслідок підвищеної водності р. Дніпро та пропуску води через каскад дніпровських водосховищ, на р. Дніпро у м. Києві та Бориспільському районі Київської області можливі різкі коливання рівнів води з досягненням та утриманням відміток затоплення заплав та понижених прирічкових територій ”, – повідомили в “Укргідрометцентрі”.

Попереджають про І рівень небезпеки — жовтий.

Крім того, як повідомили у КМДА, КП «Плесо» здійснює щоденний моніторинг рівня води в Русанівській протоці для попередження можливих підтоплень. Оновлені дані про рівень води публікуються на сайті підприємства.

У Департаменті муніципальної безпеки КМДА нагадують, що у випадку надзвичайних ситуацій необхідно телефонувати цілодобово до «Київської служби порятунку» за номером: 044-430-37-13.

Нагадаємо, за добу рівень Дніпра в межах Києва піднявся на 46 см.  Станом на 18 квітня він становить 607 см над “0” поста, згідно даних моніторингу, це найвищий рівень води цієї весни. 

Читайте: У Києві провели навчання для протидії наслідкам повені

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4