У Києві з’явиться бюро, яке координуватиме проєкти співпраці столиць України та Німеччини

У Києві з'явиться бюро, яке координуватиме проєкти співпраці столиць України та Німеччини

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся у столичній мерії з представниками компанії Berlin Tourismus & Kongress GmbH (VisitBerlin) на чолі з керуючим директором Буркхардом Кікером.  Сторони домовилися про відкриття у столиці України представництва VisitBerlin – бюро, яке координуватиме проєкти співпраці столиць України та Німеччини.

Про це, як стало відомо КВ, повідомляє КМДА.

Кличко зазначив, що цього року Київ планує відвідати більш ніж 1,5 млн туристів. Переважна більшість – внутрішні туристи.

“Починаючи з 2023 року почалось поступове відновлення роботи підприємств готельно-ресторанного бізнесу. На сьогодні в місті працює понад 100 готелів, зокрема і мережевих світового рівня. Працюють і багато ресторанів, кафе, торгово-розважальних центрів, закладів культури”, – йдеться у повідомленні.

Також Управління туризму та промоцій запровадило на постійній основі проведення в Києві безкоштовних соціально-орієнтованих екскурсій для людей із інвалідністю, учасників бойових дій та їхніх родин, вимушених переселенців.

«Знаю, що у вас є ідея відкриття представництва VisitBerlin у Києві. Вдячний і за те, що ви готові прийняти на стажування в Німеччині наших спеціалістів у сфері туризму. Надавати підтримку та консультації у сфері маркетингу й управління. Та подарувати Києву інклюзивний туристично-екскурсійний автобус. Ми готові до співпраці з містом-побратимом Берліном і такої взаємної промоції наших міст та співпраці в інших сферах», – сказав Віталій Кличко.

Він підкреслив, що після Перемоги Київ знову стане одним з центрів європейського туризму. 

Читайте: Київський військовий інститут розпочав вишкіл капітанів

Фото: КМДА

КиївВлада

Геннадій Олійников

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачала Ташань
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачала Ташань
09:00 В липні поточного року село Ташань Бориспільського району Київщини провело через Prozorro договорів на 1,9 млн гривень. Замовляли паливо, безпілотники, мультимедійне обладнання для…
Під захистом: на Київщині створили нові об'єкти природно-заповідного фонду
Під захистом: на Київщині створили нові об’єкти природно-заповідного фонду
09:00 Київська обласна рада підтримала створення нових ботанічних пам’яток природи місцевого значення, – двох в ДП “Клавдіївська ЛДНС” і однієї в Дівичківській громаді. Це,…
Оточення Юрушева добивається права на висотну забудову у Солом'янському районі столиці
Оточення Юрушева добивається права на висотну забудову у Солом’янському районі столиці
09:00 ТОВ “ВКФ “Сервісшина” продовжує судові спори за право зводити висотний ЖК на вул. Мокрій, 14-А. Після того, як цій компанії вдалося “через служителів…
Banner
QlU7mDx4