У Київському зоопарку два десятки врятованих птахів обживають нову оселю (фото, відео)

Новий авіарій для двадцяти врятованих папуг

Під час війни Київський зоопарк став центром порятунку та реабілітації диких тварин зі всієї України. Допомогу отримали вже понад 500 особин. Серед них майже 100 різних птахів. Зокрема два десятки врятованих папуг отримали нову оселю з гойдалками, доріжками та навіть фонтанчиками.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київського зоопарку (Київзоо). 

Як зауважили фахівці, для тих тварин, які після лікування та реабілітації залишились у Київзоо створюються відповідні видоспецифічні умови, наближені до природних.  

“Таким є і наш новий авіарій для двадцяти врятованих папуг, серед яких папуга Крамера та папуга індійський, розелла червона та розелла строката. Когось з них привезли з постраждалих територій, когось віддали люди, а когось просто підкинули під зоопарк у коробці”, – йдеться в дописі.

Зазначається, що нова оселя зроблена з урахування комфорту та благополуччя тварин: стовбури дерев з дуплами, в’язанки гілок для облаштування гнізд, присади та годівнички.

Крім того, для корисного та активного дозвілля у авіарії встановлено лазалки та гойдалки, пісочницю та канатні доріжки .

Також для піших прогулянок пернатих пустунів вимощено пішохідні доріжки та галявини з конюшини та садового різнотрав’я із крапельним поливом. 

“ А оскільки ці папужки полюбляють водні процедури у їхніх апартаментах розміщено декоративний басейн-фонтан. Приходьте помилуватись кумедними витівками врятованих папуг у їхній новій оселі”, – закликали в зоопарку.

Нагадаємо, у зоопарку ведмедям до їх весняного пробудження облаштували літні угіддя. На території встановили гамаки, платформу для відпочинку, альпійську гірку та інше спорядження для активностей клишоногих. Також родина папуг-монахів із приходом перших теплих днів переселилася до літнього будиночку. У новій оселі птахи  активно готуються до створення родин та появи пташенят. 5 квітня до літнього маєтку повернулися Коша і Кора, двійка хвилястих калао. У  Фруктовому саду біля Центральної алеї в розпорядженні екзотичних птахів зелені кущі, дерева, травичка та різноманітні розваги.

Читайте: У Київзоо екзотичні птахи переїхали до оновленого зеленого авіарію (фото)

Фото: Київський зоопарк

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4