У “Межигір’ї” розпочалася передача майна в управління державі

Спеціальна адміністрація парка-пам’ятки «Межигір’я» спільно з Агентством з розшуку та менеджменту активів (АРМА), за участі представників Фонду державного майна України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розпочали передачу у державне управління арештованих активів (майна), які знаходяться на території парку і на які накладений арешт у кримінальному провадженні по справах експрезидента Януковича після Революції Гідності. 

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Межигір’я”.

Згідно повідомлення, до проведення огляду майна до міжвідомчої комісії за власним бажанням доєднався керівник ГО, який з 2014 року за власною ініціативою відповідає за зберігання арештованих активів. 

“Вказане майно арештоване в рамках кримінального провадження, досудове розслідування у якому здійснювали детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП. Мова йде про розслідування фактів привласнення колишнім президентом майна, що знаходиться на території урочища Межигірʼя”, – розповіли у пресслужбі парку-пам’ятки “Межигір’я”.

Як зауважили у пресслужбі, державній установі парк-пам’ятка «Межигір’я» має бути передано в управління рухоме майно, яке знаходиться на державній землі парка-пам’ятки і яке є складовою інфраструктури паркового комплексу та використовується в тепло-, електро-, водопостачанні та водовідведенні, а також в охороні паркового комплексу. Тобто це майно, яке знаходиться на державних землях та забезпечує безперебійну роботу державної установи.

Крім того, керівництво парку-пам’ятки запевнило, що відтепер всі надходження від функціонування державної установи Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Межигір’я” надходитимуть в державну скарбницю. 

Нагадаємо, у понеділок, 29 квітня, у державному парку-пам’ятці «Межигір’я» розпочався процес передачі в управління державі активів, на які накладений арешт у кримінальному провадженні по справах експрезидента Януковича після Революції Гідності. Проте невідомі заблокували вхід у державний парк-пам’ятку і не допускають членів міжвідомчої комісії на територію.

Читайте: Невідомі особи перешкоджають діяльності державного парка-пам’ятки «Межигір’я» і блокують його роботу

Фото: пресслужба парку-пам’ятки “Межигір’я”

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4