У Вишгороді хочуть забудувати водну спортбазу

Новий скандал навколо ДЮСШ водних видів спорту У Вишгороді. Цього разу мова йде про можливу забудову бази. Мережею шириться інформація про демонтаж комунального майна, на місці якого, нібито, хочуть побудувати приватний бізнес біля набережної – зону відпочинку та ресторан-готель.

Про це КВ дізналася із відеоповідомлення нардепки від “Слуги народу” Ольги Василевської-Смаглюк (округ 96, Київщина) у Facebook.

У зверненні депутатка зауважила, що знаходиться на території навчально-спортивної бази водних видів спорту Вишгородської міської ради, комунальну власність якої, нібито, планують забудувати приватним комплексом для відпочинку. 

“… комунальну власність у змові з діючими місцевими депутатами та місцевою владою намагаюся роздерибанити ділки, які хочуть побудувати тут приватний бізнес: зону відпочинку, ресторан-готель і, власне, скористатись виходом на набережну”, – йдеться у дописі депутатки.

За її словами, деякі чиновники надали, користуючись воєнним станом, дозвіл на вихід до води для приватних закладів відпочинку, який знаходиться поруч із дитячою спортбазаою.

“Дітей, які готуються до змагань, позбавили такої можливості (мати можливість виходу до води – прим.КВ) і намагаються демонтувати всі будиночки знаходяться тут разом із приватними речами наших спортсменів, тренерів і речами, які є у власності цієї комунальної школи”, – впевнена депутка.

І зауважила, що 26 квітня їй разом із чиновникам, які мають державницьку позицію, демонтаж  бази вдалося зупинити.

 “Сподіваємося, що демонтаж не продовжиться. Під час дії воєнного стану, можливо, база і не буде використовуватися дітьми, але ділками, які намагаються її вкрасти, вона також не дістанеться. Принаймні я зроблю для цього все від мене залежне. Слова Україні! Комунальне майно дітям, бандитам – тюрми”, – резюмувала Василевська-Смаглюк.

Нагадаємо, що у лютому 2021 року у Вишгороді вже ламали списи щодо ДЮСШ, тоді стояло питання закриття бази водних видів спорту. Офіційно заклад реорганізовували, однак деякі з містян буди впевнені, що насправді заклад хотіли закрити. Толі боротьба проти ліквідації навчального закладу  докотилася до Міністерства культури та спорту. У процесі протистояння виявилися й цікаві подробиці. Громада заявляла про серйозні порушення у використанні бюджетних коштів, маніпуляції та зникнення шкільного майна.

Читайте: Операція оптимізація: Вишгород виступив проти ліквідації школи водних видів спорту 

Фото: соцмережі

КиївВлада

Інна Міхно

QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4