Українська громада страждає від підтоплення, вода піднялась вище метра, – мер Туренко

водопілля

Вода з річки Стугна підтоплює Українську громаду: в самому місті вже залило частину доріг, домогосподарства та човнову станцію, рівень води продовжує підніматись. Місцева влада повідомляє, що він вже сягнув показника в 1 метр, що буде далі – невідомо. 

Про це в коментарі КВ повідомив мер міста Українка Олександр Туренко.

За словами Туренка річка Стугна пішла у бік дачних кооперативів на околиці міста, також уже підтоплена місцева човнева станція.

Олександр Туренко

 “Ситуація зараз дуже складна. У нас підтоплені домогосподарства, у нас підтоплені дороги. Сьогодні була комісія ТЕП-ТНС, приймались рішення, працює Міністерство надзвичайних ситуацій. Перші прогнози щодо ситуації очікуємо найближчим часом. Було влучення також в Дніпровську ГЕС, можливо, роботи, які ведуться там, також вплинули на підняття води. Я не знаю точно, але вважаю, що навряд це природні умови. Вода піднялась більше метра. Поки не розуміємо й точну площу затоплення, працюємо у цьому напрямку”, – розповів Туренко журналісту КВ.

За словами Туренка, місцева влада вже працює над залученням коштів від донорів, щоби подолати наслідки підтоплення. На думку очільника громади, точні причини підтоплення невідомі, не виключив він, що це може бути пов’язане з влучанням російських ракет у Дніпровську ГЕС. 

Як раніше писала КВ, Президент України Володимир Зеленський та генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) відвідали Дніпровську гідроелектростанцію. Президент показав Гроссі нещодавні пошкодження, яких зазнала гребля. 

Читайте: Президент Зеленський та голова МАГАТЕ Гроссі відвідали Дніпровську ГЕС

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Анастасія Олійник

QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Аудитори КМДА зафіксували махінації при закупівлях “Київпастрансом” залізничного обладнання
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) перевірили закупівлю залізничного обладнання для трамвайного сполучення на загальну суму 131,4 млн гривень, які минулоріч здійснювало КП “Київпастранс”. За…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачали Студеники
09:00 Протягом квітня 2024 року бюджетні замовники села Студеники, що на Бориспільщині, зробили замовлень на 3,52 млн гривень. Найбільшою покупкою став автомобіль Renault Duster…
“Корупційні системи”: Нацполіція вважає, що КМДА та КП “Інформатика” загрожують національній безпеці України
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти розтрати коштів посадовцями КП “Інформатика” при здійсненні закупівель обладнання для систем відеоспостереження та керування зовнішнім освітленням. Слідчі переконані, що…
QlU7mDx4