Власники Gulliver відреагували на ініціативу Офісу Генпрокурора щодо передачи БФК в управління АРМА

Клопотання прокурора Офісу генерального прокурора щодо передачі багатофункціонального комплексу Gulliver в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку й управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) є безпідставним, необґрунтованим і таким, що грубо порушує норми як процесуального, так і матеріального права. 

Про це КВ стало відомо з офіційного пресрелізу  БФК Gulliver.

Згідно з повідомленням, клопотання було подано у рамках досудового розслідування, яке ведеться Бюро економічної безпеки України щодо можливого ухилення ТОВ «ТРИ О» (власник БФК Gulliver) від сплати майже 146 млн. грн. податків у періоді з 2019 по 2021 рік. Зазначається, що станом на 25 квітня 2024 року, жодних судових рішень, якими б підтверджувалась підозра слідства, не виносилось, наданими стороною захисту у розпорядженні слідства матеріалами кримінального провадження вина спростовується, а граничний строк досудового розслідування спливає 29 травня 2024 року.

Крім того, власники БФК Gulliver вважають, що має місце грубе порушення принципа співрозмірності вартості БФК Gulliver у порівнянні із сумою ймовірно несплачених податків, можливе ухилення від сплати яких розслідується у рамках зазначеного кримінального провадження. Це, на думку сторони захисту, ставить під сумнів правомірність самого арешту БФК Gulliver. 

Додатково повідомляється, що ТОВ «ТРИ О», в власності і фактичному управлінні якого знаходиться БФК Gulliver, у періоді з 2019 року було сплачено понад 620 млн. грн. податків, в тому числі протягом 2019-2021 років, які перебувають у периметрі розслідування – понад 350 млн. грн. Відсутність заборгованості ТОВ «ТРИ О» перед бюджетами всіх рівнів підтверджується і самою Державною податковою службою України відповідною довідкою.

У ТОВ «ТРИ О» зазначили, що також виконують свої зобов’язання перед державними банками: АТ «Ощадбанк» і АТ «Укрексімбанк». Так, у 2023 році в погашення кредитних зобов’язань цим банкам було сплачено понад 300 млн. гривень, а запланований обсяг погашення на 2024 рік становить понад 700 млн гривень. Очевидно, що грубе та протиправне втручання у правомірну діяльність ТОВ «ТРИ О» шляхом неправосудного вилучення із його володіння і розпорядження головного (єдиного) активу є реальною загрозою виконання ним зобов’язань перед державними банками.

“Розгляд судом поданого прокурором безпідставного і необґрунтованого клопотання про передачу БФК Gulliver в управління АРМА стане тестом судової системи України на незалежність, неупередженість та правосудність”,- підсумували у БФК “Гулівер”.

Фото: пресслужба БФК “Гулівер”

КиївВлада

Олексій Вєтров

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачали Студеники
09:00 Протягом квітня 2024 року бюджетні замовники села Студеники, що на Бориспільщині, зробили замовлень на 3,52 млн гривень. Найбільшою покупкою став автомобіль Renault Duster…
“Корупційні системи”: Нацполіція вважає, що КМДА та КП “Інформатика” загрожують національній безпеці України
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти розтрати коштів посадовцями КП “Інформатика” при здійсненні закупівель обладнання для систем відеоспостереження та керування зовнішнім освітленням. Слідчі переконані, що…
Поштова площа під загрозою провалу: закриття метро, потенційна загибель людей і Шевченківська церква
22:26 Громада та експерти наполягають на терміновому обстеженні  стану грунтів поруч із станцією метро “Поштова площа”, тимчасовому закритті самої площі для відвідування та проведення…
QlU7mDx4