За фактом розстрілу окупантами беззбройних військовослужбовців ЗСУ розпочато розслідування – Офіс генпрокурора

За фактом розстрілу окупантами беззбройних військовослужбовців ЗСУ розпочато розслідування - Офіс генпрокурора

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом розстрілу двох беззбройних військовослужбовців ЗСУ російськими окупантами. За попередніми даними, це сталося поблизу села Степове Покровського району на Донеччині.


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Офісу генерального прокурора.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як зазначили у повідомленні, 2 грудня 2023 року було поширено відео розстрілу беззбройних українських захисників російськими військовослужбовцями. За попередніми даними, це сталося біля одного з спостережних пунктів в районі села Степове Покровського району. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“На відео зафіксовано, як група осіб в російській формі впритул розстрілює двох беззбройних військовослужбовців у формі Збройних Сил України, які здавалися в полон”, – зауважили в дописі.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

В Офісі генпрокурора наголошують, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Управління стратегічних комунікацій (СтратКом) ЗСУ підтвердило розстріл двох українських військовополонених, зафіксований на відео, опублікованому в медіа 2 грудня.

“Речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун нагадав, що подібні злочини не мають строку давності. Всі докази будуть передані у відповідні міжнародні інституції, які займаються воєнними злочинами”, – йдеться в дописі “СтратКом”.

Нагадаємо, Європол створив оперативну робочу групу для підтримки розслідувань воєнних злочинів, скоєних в Україн. Група займатиметься збором та аналізом розвідувальної інформації з відкритих джерел (OSINT), спецпідрозділ погодилися виділити 14 країн.

Читайте: Європол створив групу OSINT для підтримки розслідування воєнних злочинів рф в Україні

Фото: відкриті джерела


КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4