Житній ринок після оновлення має зберегти зовнішній вигляд і функціонал, – робоча група

Житній ринок після оновлення має зберегти зовнішній вигляд і функціонал, - робоча група

Міська влада спільно з громадськістю та експертами створила робочу групу, яка має визначити оновлений формат роботи Житнього ринку. Вигляд історичної будівлі та функціонал ринку залишиться незмінним.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Зазначається, що до робочої групи долучилися заступники голови КМДА Валентин Мондриївський і Владислав Андронов, представники профільних департаментів КМДА, громадський діяч Євген Клопотенко, депутати Київради, представники громадських організацій тощо.

“Маємо вирішити низку проблем – зараз на Житньому ринку необхідно провести обстеження технічного стану, зробити ремонт, полагодити дах тощо. Протягом трьох місяців робоча група має обрати сучасний формат роботи ринку, який дозволить не лише вирішити всі наявні проблеми, а й дати ринку нове дихання. Зокрема, залучити людей, які раніше не відвідували його, можливо, створити нові сучасні локації всередині”, – сказав Валентин Мондриївський.

За словами заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Владислава Андронова, яким би не був подальший формат роботи, “Житній” залишиться ринком і збереже свій основний функціонал.

“Житній ринок є комунальною власністю міста та культовою локацією в серці столиці, яку маємо зберегти”, – наголосив Владислав Андронов.

Нагадаємо, 24 липня цього року в столиці створили робочу групу, щоби привести будівлі критого ринку на вулиці Верхній Вал, 16 до належного технічного стану. Склад цієї групи затвердили відповідним розпорядженням Київського міського голови.

Читайте: У КМДА створили робочу групу для відновлення Житнього ринку

Як інформувала КВ, приміщення ринку на вул. Верхній Вал, 16 збудували ще в 1980 році. І після понад 40 років експлуатації воно потребує капітального ремонту, щоб відповідати сучасним реаліям. У березні 2024 року стало відомо, що  Житній ринок  планують здати в оренду на 15 років. Спочатку аукціон було заплановано на 25 березня, потім його перенесли на 15 квітня, але КМДА зупинила його проведення. Столична влада пішла на такий крок, дослухавшись думки громадськості.

Читайте: Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку

Фото: Facebook “Житній ринок”, КМДА

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
15:00 Київрада вчергове внесла зміни до бюджету міста-2024, а також відкоригувала Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР) у розрізі видатків на 2024 рік. Таким…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
09:00 В серпні поточного року Коцюбинське назамовляло товарів, послуг та робіт сумарно на 3,87 млн гривень. Більше 60% цих коштів “розійшлося” на підготовку до…
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Banner
QlU7mDx4