Золочівська громада витратила на 24 дрони для ЗСУ більше двох мільйонів гривень

Золочівська громада витратила на 24 дрони для ЗСУ більше двох мільйонів гривень

Золочівська сільська громада у період з 1 січня 2024 року до початку червня закупила 24 квадрокоптери, витративши на дрони для ЗСУ більше нiж 2 млн гривень. Закупка відбулась в рамках місцевої програми з підтримки військових частин ЗСУ.

Як вдалося дізнатися КВ, громада уклала 6 договорів на покупку БПЛА з 6 постачальниками на загальну суму 2,3 млн гривень.

Так, 31 січня на суму 201,5 тис. гривень був укладений договір з ФОП “Ульянова Олександра Віталіївна”(*) на придбання одного квадрокоптера DJI Mavic 3T Enterprise (Thermal). “Мавік” громада мала одержати до 12 лютого. 

1 лютого Золочівська громада підписала із ТОВ “Ті ай бі” (**)  договір на 408,5 тис. гривень вже на поставку п’яти квадрокоптерів DJI Mavic 3. Один такий квадрокоптер обійшовся громаді майже в 82 тис. гривень. Товар громаді мали доставити до 9 лютого. 

Також 1 лютого договір укладено з ФОП Балаєв Андрій Вікторович (***), який зобов’язався поставити громаді ще два квадрокоптери DJI Mavic 3 Classic with RC Remote на суму понад 136 тис. гривень до 9 лютого. Тут цінник одного “мавіка” куди дешевше – лише 68 тис. гривень. 

Ще одного Mavic 3T громада купила у ТОВ “Стоун-Трейд” (****) за 191,5 тис. гривень. Відповідний договір було укладено 22 лютого. Та найдешевшою стала покупка двох квадрокоптерів DJI Mavic 3 Classic with RC Remote у ТОВ “Торговий Дім “Терра Груп” (*****). Сума договору склала 127 тис. гривень (вартість одного – 63,500 тис. гривень). Компанія “перехопила” цей лот у ТОВ “Асанара”, яка відмовилася від писання договору “через ситуацію на кордоні та відсутністю даного товару”. 

Ще два договори Золочівська сільрада уклала 11 березня із ТОВ “Інкос Індастрі” (******) на загальну суму 1,3 млн гривень. Перший договір був на поставку трьох квадрокоптерів DJI Mavic 3T Enterprise (Thermal) на суму в 576 тис. гривень (вартість одного – 192 тис. гривень) та другий договір – на поставку 10 штук Mavic 3 на 740 тис. гривень (вартість одного – 74 тис. гривень). 

*Як ФОП, Ульянова Олександра зареєстрована з вересня 2022 року у Черкасах, а її діяльність пов’язана із сферою права. 

**ТОВ “Ті ай бі” – це компанія, яка спеціалізується роздрібною торгівлею телекомунікаційним устаткованням у спеціалізованих магазинах і була зареєстрована майже рік тому – у серпні 2023 року. Її статутний капітал сягає 10 тис. гривень, а сама ТОВ належить харків’янці Інні Малишевій. 

***Як ФОП, Балаєв Андрій зареєстрований з 2020 року у Хмельницьку. Основний вид його діяльності – неспеціалізована оптова торгівля. 

****ТОВ “Стоун-Трейд” зареєстровано у 2008 році у Києві. Власник та директор – Олександр Шелест. 

*****ТОВ “Торговий дім “Терра Груп”” у 2022 році у Хмельницькому. Власник й директор –  Дмитро Куковицький. 

******ТОВ “Інкос Індастрі” зареєстровано в 2023 році в Києві. Власник Микола Назаровець. Директор – Геннадій Анікін.

Як раніше писала КВ, з початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади на ці цілі витратили понад 200 мільйонів гривень. КиївВлада проаналізувала закупівлі кожної і дізналася скільки дронів, яких моделей та за якою ціною та у кого закупила кожна з місцевих громад.

Читайте: Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Анастасія Олійник

 

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4