Відомий київський фуд-блогер Інна Гордієнко невтомно працює, щоб читачам КиевVласти жилося смачно та цікаво. Цього разу Інна знайшла для вас найкращі десерти столиці.
Я рідко пишу про солодкі страви. Тому цього разу вирішила присвятити цілий огляд самим смачним десертам в рестораціях Києва, відвідавши 13 закладів та спробувавши їх найкращі десерти.
То яке воно – dolche vita в столиці?
Win Bar, вул. Хорива, 16/7
В меню ресторації невеликий вибір десертів. Обов’язково спробуйте маракуєвий пиріг! Але, якщо ви у цій ресторації вперше, раджу почати з десерту від шефа – він періодично міняється, все залежить від сезону. Я натрапила на “Наполеон з райськими яблучками” – неймовірно смачний. Його рецепт тримають в секреті.
Ціна – 135 гривень
Good Girl, вул. Мечникова, 7
Десерти тут готуються без лактози – тільки на основі кокосового молока. Загалом вся їжа тут, і солодке в тому числі, містить мінімум жирів, цукру та швидких вуглеводів.
Рекомендую “Кі Лайм” – коржик з фініками, волоським горіхом, какао та кокосовою стружкою, з мусом з манго, авокадо, фрешем лайма та горіхами кеш’ю, зверху прикрашається кокосовими вершками, чіпсами та гранолою.
Ціна – 155 гривень
“100 років тому вперед”, вул. Володимирська, 4
Ресторація змінює стереотипи приготування традиційної української кухні і однозначно дивує гостей своїми стравами. Я спробувала “Фіолетову капусту з шишками сосновими з гречаним бісквітом заварним кремом та кремом англез” – і це дуже смачно!
Ціна – 115 гривень
“Цаца”, вул. Набережно-Хрещатицька, 25
Ресторан одеських делікатесів і домашньої їжі. Тому ми обрали саме смак дитинства – вафельний торт з солоною карамеллю, зроблений за тим самим маминим рецептом, коли коржі перемащують великою кількістю вареного згущеного молока.
Ціна- 79 гривень
BARVY, вул. Мечникова, 3
В цьому ресторані всі традиційні українські страви подають зі своїм особливим баченням та під авторський коктейль (food pairing). Серед десертів раджу “Київський торт” і вареники з вишнею, тісто яких має колір вишні.
Ціна – 155 гривень
KAMA Unique Asia, вул. Сагайдачного, 15
Ресторан сучасної японської та азійської кухні розташований на верхньому поверсі готелю Riviera і звідси чудовий вид на Поділ та Дніпро. Тут варто спробувати традиційні японські десерти моті – малина-імбир або лайм-імбир. Вони власного виробництва, просто тануть на губах.
А мій фаворит тут – японський чизкейк з соусом юзу. Це важко назвати традиційним чизкейком, це більше нагадує сирну паску з цукатами, а японський лимон юзу надає особливого смаку.
Ціна – 220 гривень
“За двома зайцями”, Андріївський узвіз, 34
В моєму улюбленому ресторані української кухні обов’язково треба спробувати єдині у світі сирники по-київськи.
Але все ж таки тут вартий уваги “Київський торт”, виготовлений за класичним рецептом – правильні коржі безе, смажений фундук і крем шарлот. Виглядає як справжній шматок фабричного “Київського торту” від Roshen.
Ціна – 155 гривень
Kebab&Burger by Dash, вул. Богдана Хмельницького, 30/10
В цьому ресторані, крім східних солодощів, мене просто вразив “Наполеон”. Він тут не класичний, бо подається в скляному келиху у вигляді рідкої маси, викладеної шарами. Крем, тісто крихтами і фрукти у поєднанні утворюють божественний десерт.
Ціна – 115 гривень
Asiatique, вул. Велика Житомирська, 21
Ресторан дуже популярної зараз паназійскої кухні пропонує своїм гостям тайські млинці, тірамісу з сичуанським перцем, але я наполягаю, щоб ви спробували тут “Смажені банани з кокосовим морозивом та солоною карамеллю”.
Ціна – 95 гривень
“Хмелі-Сунелі”, вул. Михайла Омеляновича-Павленка, 4-6
Серед традиційних грузинських солодощів – газінаки, чурчхелла, пеламуші і пахлави пропоную обрати те, чого ви не знайдете в іншому ресторані. А саме – тарт з варення волоських горіхів.
Ціна – 145 гривень
Vero Vero, вул. Іллінська, 18
Чарівний італійський ресторанчик на Подолі. Який десерт треба з`їсти в справжньому італійській остерії? Так, ви праві – тірамісу. Тут він настільки смачний, що нагадав тірамісу з Тревізо – батьківщини цього десерту.
Ціна – 134 гривень
DOM №10, вул. Спаська, 10
Кухня тут різних напрямків: українська, грузинська, індійська, італійська. Десерти теж з різних кухонь, але раджу скуштувати “Торт на гречаному меду із трюфельним кремом та соусом сабайон”. Фактично це медовик, але трюфельний крем надає йому особливого смаку.
Ціна – 89 гривень
Charlatan, вул. Шота Руставелі, 12
Кухня з акцентом на італійську, тому сміливо замовляйте тірамісу і кантучіні. Але мій улюблений десерт у цій ресторації – фондан з білим шоколадом.
Мабуть, це найкращий фондан в Києві. Випікається з чорним та білим шоколадом. Подається з кулькою морозива.
Ціна – 110 гривень
Звичайно, смачних десертів в Києві набагато більше і я буду досліджувати солодкі секрети столичних ресторанів. Тому чекайте на наступні огляди і стежте за сторінкою у Facebook та сторінкою в Instagram.
Читайте та смакуйте: Гастро-тур Венецією: cikketti, каракатиця, морозиво, тірамісу та негроні (фото та ціни)
Фото автора