На журналістській кухні – новачки

На журналістській кухні – новачки

В інформаційно-творчому агентстві “ЮН-ПРЕС” Київського Палацу дітей та юнацтва відбулася ювілейна, 20-а посвята в юні журналісти “На журналістській кухні  – новачки”.


Материал подготовлен в рамках Проекта “Юн-Пресс-KV


В залі був аншлаг – жодного вільного місця, стільці довелося зносити з усіх кабінетів. На посвяту завітали  всі педагоги “ЮН-ПРЕСу” разом зі своїми вихованцями, а також батьки та друзі новачків-журналістів. Адже саме тут запалюються зірки сучасної української журналістики.


На журналістській кухні – новачки


Юних журналістів привітала керівник і капітан творчого корабля “ЮН-ПРЕС” Надія Олексіївна Іллюк. Вона побажала юним і дорослим журналістам завжди залишатися творчими й креативними, а також подарувала всім  свіжі яблука, зазначивши при цьому, що це повинно біти яблуком пізнання, але не яблуком розбрату.


Після цього до слова запросили гуртківців агентства, які презентували свої гуртки: звучали девізи,  розігрувалися сценки, читалися вірші, показувалися телесюжети, зняті дітьми…..  Юних журналістів привітали Музи Творчості, Натхнення та Пізнання. Адже саме вони –  важливі якості для справжнього журналіста. Творчість рідко буває без сліз радості та розпачу, сліз від поразок та перемог.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 


У гості до юних журналістів завітали військовий журналіст, тележурналіст Ірина Сапан, фотокореспондент і репортер журналу “Український тиждень”  Стас Козлюк, тележурналіст, випускниця “ЮН-ПРЕСу” Юлія Костенко та прес-секретар Департаменту освіти й науки КМДА Марія Кравчук. Гості щиросердечно привітали початківців, побажали їм усіляких гараздів, терпіння й наснаги на тернистому шляху журналістики. А також вручили новачкам їх перші посвідчення.

На журналістській кухні – новачки

Всі учасники й гості свята написали на паперових осінніх листочках, що для них значить слово або поняття “журналістика”. А музи  Творчості, Натхнення та Пізнання “висвячували” їх водою, різочками й вогнем – символічними свічечками таланту й натхнення.

У наших лавах юних журналістів є не лише ті,  хто тільки мріє про журналістику, а  й ті, хто вже професійно нею займається. Адже вихованці “ЮН-ПРЕСУ” вже друкуються у таких виданнях, як “КиївВласть”, “Вечірній Київ”,  “Хрещатик”,  “Міст-М”. Затамувавши подих, кожен чекав, коли назвуть саме його прізвище під час вручення посвідчень. І можна офіційно назвати себе журналістом. Також змінюється ваш статус, а отже і ставлення оточуючих до вас. Посвідчення для журналіста просто необхідне, адже воно офіційно захищає право журналіста знімати або записувати на диктофон. Це документ, який має бути при собі у будь-якій ситуації. Так само як і відчуття ліктя друга.


На журналістській кухні – новачки


Материал подготовлен в рамках Проекта “Юн-Пресс-KV

фото: Юн-пресс

Автор:
Людмила Кухаренко
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у травні 2025-го витрачало Коцюбинське
Справи насущні: скільки та на що у травні 2025-го витрачало Коцюбинське
09:00 У травні 2025 року замовники Коцюбинського уклали майже сорок договорів на понад 42 мільйони гривень. З цієї суми 87% спрямували на реконструкцію водопровідних…
Нацполіція спіймала посадовців КМДА на “розпилах” при розробці програми для обліку комунального майна
Нацполіція спіймала посадовців КМДА на “розпилах” при розробці програми для обліку комунального майна
09:00 Столична Нацполіція розслідує можливі розтрату і привласнення бюджетних коштів при розробці та впровадженні програмного модулю “Облік та відображення об’єктів нерухомого майна територіальної громади…
Мамина черешня: які установи Києва та області купують найдорожчі фрукти
Мамина черешня: які установи Києва та області купують найдорожчі фрукти
09:00 Навесні 2025 року Київ та область активно закуповували для шкіл і дитсадків свіжі фрукти – втім, вартість цих смаколиків суттєво варіювалася. Так, найдорожчу…
Banner
QlU7mDx4