Генштаб ЗСУ: за 16 годин 11 вересня на фронті відбулось 58 боєзіткнень

Генштаб ЗСУ: за 16 годин 11 вересня на фронті відбулось 58 боєзіткнень

За даними Генштабу, російський агресор намагається використати перевагу в живій силі та підтримку з повітря. На час надвечір’я 11 вересня 2024 року кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 58. Найгарячіше зараз на Покровському та Курахівському напрямках.

Про це КВ дізналася зі зведення Генштабу.

Станом на 16 годину повідомляється, що 

  • На Харківському напрямку росіяни двічі штурмували позиції наших підрозділів в районах Гатища і Тихого, на даний час бої ще тривають.
  • Шість разів ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку. Поблизу Лозової та Глушківки атаки відбито, біля Синьківки триває бій.
  • На Лиманському напрямку ворог атакував в районах Макіївки, Невського, Тернів, Греківки, Дружелюбівки та Тевердохлібового. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується вже дев’ять боєзіткнень, три з них досі тривають. Ситуація контрольована.
  • На Торецькому напрямку відбулося три атаки противника. Ворог штурмував у районах населених пунктів Торецьк та Неліпівка.
  • На Покровському напрямку найбільша кількість боєзіткнень. З початку доби окупанти здійснили вже 16 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій в районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Новоолександрівки, Гродівки, Новотроїцького, Новогродівки, Селідового та Михайлівки. Сили оборони стримують натиск та відбили 13 атак противника, три бої ще тривають. Найактивніший ворог біля Новотроїцького та Михайлівки. Зазнав ударів НАРами з озброєння штурмової авіації Олександропіль.
  • На Курахівському напрямку від початку доби загарбники 14 разів атакували наші підрозділи. Намагалися просунутися поблизу Костянтинівки, Українська та Георгіївки. Вісім боїв досі тривають.
  • На Времівському напрямку відбито три штурмові дії противника в бік Вугледара.
  • В районі Малої Токмачки на Оріхівському напрямку окупанти двічі безуспішно намагалися просунутися вперед, але отримали жорстку відсіч. Також ворог завдав ракетного удару по Дніпровському.
  • На Придніпровському напрямку чотири атаки загарбників не мали успіху.

Також повідомляється, що загарбники продовжують застосовувати авіацію та артилерію по прикордонних районах Сумської та Чернігівської області. Зокрема, під артилерійськими ударами опинилися райони населених пунктів Попівка, Грабовське, Порозок, Олександрівка, Бояро-Лежачі, Любимівка, Нова Слобода, Біла Береза, Мезенівка, Клюси, Семенівка, Миколаївка, Красний Хутір. Також противник завдав авіаційних ударів по Семенівці, Іващенковому, Володимирівці, Білій Березі, Вільній Слободі, Кіндратівці та Попівці, загалом скинувши 14 авіаційних бомб.

Тим часом КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ. 

Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES

Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. 

Слава Героям!

Читайте: 100 ОМБ ЗСУ запрошує до своїх підрозділів фахівців: зв’язківців, інженерів, медиків, водіїв

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Banner
QlU7mDx4