Комунальні підприємства Вишневого подарують військовим два авто вартістю 110 тисяч доларів

Комунальні підприємства Вишневого подарують військовим два авто вартістю 110 тисяч доларів

В лютому підпорядковані Вишневій міськраді Київщини комунальні підприємства купили по одному автомобілю – мікроавтобус Hyundai Staria та позашляховик Toyota Land Cruiser – загальною вартістю 4,3 млн гривень. Вказані автівки придбали для безоплатної передачі для військовим.

Про це KВ стало відомо з відповідей на інформаційні запити комунальних підприємств “Вишнівськводоканал” та “Управління комунального господарства”, які виступили замовниками транспортних засобів.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Так, в КП “Вишнівськводоканал”, яке 8 лютого уклало договір ціною 1,88 млн гривень на постачання Toyota Land Cruiser 150 Prado 2023 року випуску, розповіли, що вказаний автомобіль придбали за кошти від господарської діяльності підприємства.

Придбане авто, як розповіли в “Вишнівськводоканалі”, згідно рішення Вишневої міськради від 14.03.2024 року № 1-01/XXXII8-4, було безоплатно передано з балансу комунального підприємства військовій частині № А0693 Міноборони.

“Вказаний транспортний засіб використовуватиметься безпосередньо військовою частиною № А0693 Міністерства оборони України для здійснення військових завдань на рубежах зіткнення та посилення захисту України в зв’язку з агресією російської федерації”, – повідомили в КП “Вишнівськводоканал”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

КП “Управління комунального господарства”, яке 19 лютого за 2,42 млн гривень замовило мікроавтобус Hyundai Staria, повідомили, що авто було придбано за рахунок коштів місцевого бюджету для потреб Збройних Сил України в рамках гуманітарної допомоги.

“Даний транспорт буде безоплатно передано з балансу комунального підприємства “Управління комунального господарства” Вишневої міської ради до військової частини”, – зазначили в КП, але номер частини не назвали.

Зазначимо, що за даними сайту Мінфін, станом на 29 березня поточного року 4,3 млн гривень за середнім банківським курсом становить 110,17 тис. доларів США.

Раніше KВ повідомляла, що на сторінці закупівлі мікроавтобусу Hyundai Staria вказано, що кошти за мікроавтобус вже перераховані в повному обсязі. При цьому про виконання договору на закупівлю позашляховика Toyota Land Cruiser 150 Prado, який повинні були поставити до 29 лютого 2024 року, станом на 29 березня року ще не прозвітували. Зазначимо, що за умовами договору, обʼєм двигуна замовленого позашляховика – 2.8, а серед іншого він повинен бути обладнаний клімат контролем, камерами заднього виду та датчиками паркування. 

Читайте: Справи насущні: скільки та на що у лютому 2024-го витрачало Вишневе

Міський голова Вишневого – Ілля Діков. КП “Управління комунального господарства” очолює Володимир Атаманюк, а КП “Вишнівськводоканал” – тимчасово керує Валерій Басов.

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Автор:
Альона Момот
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4