Київрада вчергове збільшила обсяги фінансування програми цивільного захисту на 2024-2025 роки

Київрада вчергове збільшила обсяги фінансування програми цивільного захисту на 2024-2025 роки

Столична міськрада погодила внесення чергових, других за ліком, змін до програми цивільного захисту, розрахованої на період 2024-2025 років. Депутатський корпус вирішив закласти в неї додаткове фінансування в сумі більш ніж 116 млн гривень. Ці кошти планується витратити на поповнення матеріального резерву КМДА для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а також на будівництво аварійно-рятувальної станції в Подільському районі. Таким чином, загальний кошторис даної програми на два роки зріс з 1,34 млрд до 1,45 млрд гривень.

Як стало відомо КВ, під час сьогоднішнього пленарного засідання Київрада погодила внесення змін до “Міської цільової програми забезпечення готовності до дій за призначенням територіальної підсистеми Києва Єдиної державної системи цивільного захисту (ЄДСЦЗ) на 2024–2025 роки”.

Суб’єктом подання відповідного проєкту рішення №08/231-863/ПР від 18 червня 2024 року виступили секретар Київради Володимир Бондаренко і Департамент муніципальної безпеки Київської міськдержадміністрації (КМДА). У сесійній залі за його затвердження проголосували 76 депутатів.

Згідно з прийнятим рішенням, столична влада збільшила обсяги реалізації цієї програми на 2024 рік з 819,2 млн до 935,4 млн гривень. Таким чином, загальний кошторис даної програми на два роки зріс з 1,34 млрд до 1,45 млрд гривень. Додаткові фінансові ресурси в сумі близько 116,2 млн гривень керівництво Києва вирішило направити на “поповнення матеріального резерву КМДА для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у Києві” (кошторис цього заходу зріс з 30,6 млн до 141,6 млн гривень), а також на будівництво будівлі аварійно-рятувальної станції Подільського району на вул. Вишгородській, 21 (цей захід із фінансуванням в сумі 5,1 млн гривень було включено до програми).

Нагадаємо, що ЄДСЦЗ – це сукупність державних структур, підприємств, установ й організацій, які забезпечують державну політику в галузі цивільного захисту в мирний час і в особливий період. Відповідно, головною метою затвердженої Київрадою програми є забезпечення належного функціонування усіх цих структур, вирішення завдань щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій тощо.

Як повідомляла КВ, Міська цільова програма забезпечення готовності до дій за призначенням територіальної підсистеми Києва ЄДСЦЗ на 2024–2025 роки” була затверджена рішенням міськради №7513/7554 від 7 грудня 2023 року. Тоді столична влада вирішила направити на її реалізацію 1,19 млрд гривень. Більш ніж дві третини цього фінансування керівництво Києва вирішило направити на функціонування і технічне переоснащення Комунальної аварійно-рятувальної служби (КАРС) “Київська служба порятунку” та модернізацію існуючої системи оповіщення населення.

Читайте: Київрада планує витратити більше 1 млрд гривень на цивільний захист у 2024-2025 роках

Надалі, у лютому 2024-го, депутатський корпус збільшив обсяги фінансування даної програми до 1,34 млрд гривень. Тоді було вирішено “закласти” в неї витрати в сумі 145 млн гривень на будівництво та проєктування в поточному році чотирьох пожежних постів в Голосіївському і Дарницькому районах Києва. 

Читайте: Київрада вирішила направити 145 млн гривень на будівництво і проєктування чотирьох пожежних постів

Департамент муніципальної безпеки КМДА з 12 грудня 2018 року, який є розробником та відповідальним виконавцем вказаних програм, очолює Роман Ткачук (також є депутатом Київради, входить до складу фракції партії мера Києва Віталія Кличка “УДАР”). Цей посадовець нині знаходиться під підозрою як мінімум у трьох кримінальних провадженнях щодо неналежного функціонування укриттів у столиці та за фактами можливих розтрат бюджетних коштів при здійсненні різних закупівель.

Читайте: Директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА інкримінується розтрата коштів при модернізації системи оповіщення

Фото: скріншот трансляції пленарного засідання Київради

Іван Кулик

КиївВлада
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4