СБУ провело обшуки в Довженко-Центрі

СБУ провело обшуки в Довженко-Центрі

Служба безпеки України (СБУ) провела чергові обшуки в будівлі Національного центру Олександра Довженка (“Довженко-Центр”). Як зазначають в Довженко-Центрі, обшуки пов’язані з відкритою справою проти керівника центру Олени Гончарук. 


Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Довженко-Центру. 


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Сьогодні в Довженко-Центрі відбувся черговий обшук, який проводили співробітники Служби безпеки України. Чому задіяна саме СБУ – невідомо. Привід: відкрита справа на Олену Гончарук. У ході обшуку, незважаючи на заперечення співробітників Довженко-Центру і адвоката, були вилучені оригінали всіх наказів з 2021 по 2023 рік, що стосуються кадрових питань та договорів оренди. Ці документи за інструкцією мають зберігатися на підприємстві 75 років”, – йдеться в повідомленні. 


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В Довженко-центрі нагадують, що 21 лютого відбудеться судове засідання у справі про оскарження наказу про реорганізацію Довженко-Центру. 21 лютого також є датою, до якої Держкіно має підписати контракт з Оленою Гончарук, двічі переможницею конкурсу на посаду Генерального директора.


“Очевидно, що керуючий орган Держкіно з усіх сил намагається знайти причини та приводи не підписати контракт із Гончарук. З нетерпінням чекаємо викликів на допит. За нами правда і підтримка спільноти”, – додають в центрі. 


Нагадаємо, в листопаді 2022 року у будівлі Національного центру Олександра Довженка (“Довженко-центр”) проводилися обшуки. Їх метою був пошук документів, які пов’язані із забудовником.


Читайте: У будівлі “Довженко-центру” проводяться обшуки 


Також слід зазначити, що в лютому ц.р. виконуюча обов’язки керівника Національного центру Олександра Довженка, директорка Музею кіно Олена Гончарук знову перемогла в конкурсі на посаду керівника Довженко-центру.

Про “Довженко-Центр” докладніше: 

Держкіно ліквідовує Довженко-Центр (документ)

Ситуація довкола Довженко-Центру: петиції громадян до влади та апетити забудовників (відео)

У будівлі “Довженко-центру” проводяться обшуки

Реорганізацію “Довженко-Центру” призупинено, – нарада в Мінкульті й Держкіно

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4