У Києві знайшли тіло ексголови Херсонської ОДА Геннадія Лагути

У Києві знайшли тіло ексголови Херсонської ОДА Геннадія Лагути

У Солом’янському районі столиці знайдено тіло колишнього (у 2021-2022 рр.) голови Херсонської обласної держадміністрації (ОДА) Геннадія Лагути (на фото). Кількадень тому його дружина заявила в поліцію про зникнення чоловіка. Наразі правоохоронці розслідують смерть Лагути. Озвучена версія – самогубство.

Про це KВ дізналася з повідомлення “Укрінформ”, що посилається на правоохоронців.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“13 вересня звернулась дружина про зникнення чоловіка. 16 вересня його знайшли мертвим біля гаражів у Солом’янському районі”, – заявили у поліції, передає “Укрінформ”.

Там повідомили, що до ЄРДР внесено відомості про подію за ст. 115 ККУ з приміткою “самогубство”. “Розслідуємо”, – додали у поліції.

17 вересня 2023 року очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що “Передчасно пішов з життя колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Геннадій Лагута”.

Подробиць смерті ексголови Херсонської ОДА Прокудін тоді не оприлюднив.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Суспільне” нагадує, що 27 жовтня 2021 року Геннадія Лагуту призначили головою Херсонською ОДА. Після цього призначення на посаду Лагута зняв свою кандидатуру на довиборах у Верховну Раду по 184 округу (тоді обирали народного депутата замість Ігоря Колихаєва, який став Херсонським міським головою, а Лагута свого часу очолював партію Колихаєва “Нам тут жити”; наразі Колихаєв, згідно повідомлень, перебуває у російському полоні; на тих довиборах нардепом став висуванець “Слуги народу” Сергій Козир). 

28 червня 2022 року Кабмін погодив звільнення Лагути з посади голови Херсонської ОВА. 9 липня 2022 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про звільнення Лагути з посади голови ОДА. 3 лютого 2023 року ексочільнику Херсонської ОВА Лагуті оголосили про підозру за двома статтями: шахрайство та підробка документів.

Читайте: Суд відправив за грати іноземця, який у 2019 році здійснив розбійний напад на родину колишнього народного депутата

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4