У столиці закликають запровадити загальноміську Хвилину мовчання

У столиці закликають запровадити загальноміську Хвилину мовчання

Столичну владу закликають підняти рівень підтримки культури пам’яті загиблих військових. Пропонується перед офіційною хвилиною мовчання через гучномовці запускати нагадування що “потрібно зупинитись, аби подякувати й вшанувати”. За технічних можливостей, є пропозиція зупиняти на цю хвилину рух громадського транспорту та метро.

Про це, як передає КВ, йдеться в електронній петиції №13120, зареєстрованій 25 липня на сайті Київради.

Автор петиції “Запровадити в столиці хвилину мовчання аби вшанувати наших військових” Іван Юрчишин, зазначає що зараз місто ніяк не пропагує та не підтримує культуру пам’яті.

“Люди не зупиняються під час Хвилини мовчання щодня о 9 ранку. Немає чіткої комунікації та інструкції що потрібно робити.Також є гучномовці, але немає голосового супроводу і пояснення”, – йдеться у тексті.

Автор нагадує, що в Україні існує загальнонаціональна Хвилина мовчання та пропонує зробити із Києва  місто-приклад, як потрібно вшанувати наших військових.

У петиції пропонують: 

  • ⁠Запровадити о 8:59 перед офіційною хвилиною мовчання – голос, який буде пояснювати, що зараз Хвилина мовчання і що потрібно зупинитись, аби подякувати й вшанувати.
  • Запустити цей звук (голос + відлік) у всіх районах. Ми пропонуємо запустити у гучномовцях (якщо їх немає у районах, то поставити), але можливо це можна зробити через систему оповіщення повітряної тривоги.
  • Також пропонуємо запустити Хвилину мовчання (голос + відлік) у метрополітені й додаткове пояснення на телеекранах метро. Пропонуємо також загалом зупинити метро на цей час. Розуміємо, що аби зупинити метро на Хвилину – потрібно змінити графік руху транспорту. Насправді метрополітен зупиняється на хвилину, але лише 29 серпня (на День памʼяті Захисників). В теорії – можна зробити це на щодень.
  • Аналогічно зробити це для громадського транспорту.
  • ⁠Запустити рекламу під час Хвилини мовчання о 9:00 на всіх рекламних майданчиках, що належать місту (сітілайтах, бігбордах, екранах).
  • ⁠Запропонувати місцевому бізнесу долучитися до ініціативи.
  • ⁠Зробити обовʼязковою Хвилину мовчання на всіх засіданнях, а також усіх публічних і неофіційних подіях, які відбуваються в місті.

“Це той мінімум який кожен містянин може зробити своєю щоденною рутиною – не забувати про військових, які загинули внаслідок російської агресії та докладали своїх зусиль для захисту незалежності України. І це той мінімум — який може зробити місто”, – резюмує автор петиції.

Читайте: Українці збирають підписи, щоб надати Ірині Фаріон звання Героя України посмертно

Фото: Голос України

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4