“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”

Національна енергетична компанія “Укренерго” стартувала комплексну програму з навчання та працевлаштування для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин “Разом”. Програма надасть можливість освоїти нову професію у сфері енергетики“з нуля” та допомогти ветеранам швидко адаптуватися до нових цивільних професій. 

Про це KВ дізналася із повідомлення НЕК “Укренерго”. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Мета програми – сприяти професійному розвитку через здобуття нової професії та працевлаштування в НЕК “Укренерго” ветеранів, ветеранок та членів їхніх сімей, які прагнуть пов’язати свою професійну кар’єру з енергетикою. Після успішного навчання учасники та учасниці отримають відповідні знання, навички та компетентності для успішного виконання посадових обов’язків та гарантоване постійне робоче місце в НЕК “Укренерго”, – йдеться у повідомленні.

Унікальний проєкт компанія реалізує спільно з Українським ветеранським фондом за підтримки платформи з працевлаштування Lobby X, української мережі з підтримки для воїнів Veteran Hub та ізраїльської організації з психологічної допомоги The Israel Trauma Coalition. 

Зокрема, учасникам пропонують пройти безкоштовний курс навчання з тривалістю у 20 тижнів. Курс передбачає проживання, харчування та проїзд до навчального центру за кошти компанії. Згодом учасники навчання зможуть пройти практичне навчання на об’ктах компанії в дев’яти областях України. 

“Перші 3 тижні ви будете опановувати теорію професії на базі корпоративного навчального центру НЕК “Укренерго” поблизу м. Вінниця. А потім 17 тижнів практики безпосередньо на робочому місці на визначених об’єктах НЕК “Укренерго”, – додали у компанії. 

У першу чергу, “Укренерго” запрошує до співпраці мешканців невеликих міст та сіл. Своєю чергою, компанія обіцяє офіційне працевлаштування та оплатою праці з першого дня проходження стажування, соціальний захист та пакет послуг в межах програми корпоративного медичного страхування, програми юридичної та психологічної підтримки та інші соціальні гарантії.

Так, учасники проєкту зможуть опанувати нову професію за фахом “Електромонтер/електромонтерка з обслуговування підстанцій”. А саме – навчитеся обслуговувати обладнання електропідстанції, забезпечувати оптимальний режим роботи за основними параметрами (напруга, навантаження, температура тощо). Також навчитися контролювати за станом та режимом роботи обладнання електропідстанції, діагностиці й усуненню несправностей в роботі обладнання мережі та впорядкуванню документації й веденню добової відомості, відповідно до стандартів компанії.

У компанії зауважили, що збір анкет на участь у програмі триватиме до 19 квітня включно. Відбір фіналістів та початок програми навчання відбудеться вже у травні.

Більш детальну інформацію щодо програми можна одержати на сайті за посиланням тут

Довідка KВ: НЕК “Укренерго” – це сучасне, прозоре акціонерне товариство з 8-тисячною командою працівників. “Укренерго” обслуговує унікальне високотехнологічне обладнання та електромережу протяжністю понад 19 тис. км магістральних та міждержавних ліній електропередач. з 1 січня 2024 року компанія є повноправним членом європейської асоціації операторів систем передачі ENTSO-E. Для України це означає, що держава є членом “енергетичного Євросоюзу” та впливає на стратегічні рішення щодо розвитку енергосистеми Європи. Також НЕК має мету стати платформою для впровадження новітніх технологій в енергетиці.

Нагадаємо, що через втрату Трипільської теплоелектростанції (ТЕС) зменшилася потужність для покриття споживання у пікові вечірні години. Від 19:00 до 22:00 можливий незначний дефіцит електрики, тож “Укренерго” закликало киян економити на електриці в пікові години.

Читайте: Внаслідок ракетного удару повністю зруйновано Трипільську ТЕС – голова наглядової ради “Центренерго”

Фото: сайт “Укренерго”

КиївВлада

Автор:
Інна Міхно
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4